Háromnapos országos szenior tenisz versenyt rendeztek Kecskeméten

Vissza a címlapra

A versenyt a Szenior Tenisz Szövetség rendezte, az eredeti helyszín pedig nem Kecskemét, hanem Győr városa lett volna, ahol azonban váratlanul visszamondták a versenyt. Ezért lett az új helyszín a kecskeméti Olimpia utcai teniszpálya - mondta Erdei Csaba, a Szenior Tenisz Szövetség elnöke.

 

- A szenior teniszezők az ország különböző pontjairól utaznak a versenyek helyszínére, és a helyszín megközelítési lehetősége is egy nagyon lényeges szempont - mondta az elnök. - Azonban az alapfeltétel mindenképpen az, hogy legyenek megfelelő számú, jó minőségű teniszpályák, és ez Kecskeméten adott volt. A nyolc felnőtt teniszpályát az idén teljesen felújították, 25 tonna salgótarjáni salak került a pályákra, és még a hálók is újak. Tehát minden feltétel adott volt ahhoz, hogy tárgyalásokba kezdjünk a Kecskemét Tennis Club vezetőjével, Csávás Istvánnal, - aki elmondta, hogy óriási megtiszteltetés, és egyben elismerés Kecskemét városának, hogy egy ilyen nagyszabású három napos teniszversenynek adhatnak otthont.

Így számára nem volt kérdés, hogy a felkérésre igent mondjon. Mintegy két hét állt rendelezésre a versenyre való felkészülésre, de szerencsére Kecskeméten, de minden rendben ment.

A szenior versenyekre 35 éves kortól lehet indulni, 5 éves kategóránkénti váltásban és felsőkorhatár nincs. Ez összhangban van a nemzetközi szenior verseny szabályzattal, így ennek megfelelően van a Jung Szenior 35-40-45 éves korosztály. Ezt követi a szenior, azaz 50-55-60 éves korosztály. A szuper szeniorok pedig 65 év felett indulhatnak a különböző versenyeken.

Ebből is látszik, hogy óriási tömegeket tud megmozgatni ez a sportág, nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is, amelyre a magyar teniszezők is folyamatosan készülnek. A kecskeméti versenyre hatvanan neveztek, több mint tíz városból. A kecskeméti versenyzők mellett érkeztek Budapestről, Szegedről, Kaposvárról, Paksról, Ceglédről, Törökszentmiklósról, Sopronból, Dunakesziről, Soltról, Békéscsabáról is. A legidősebb nevező a kecskeméti 89 éves Lipót Lajos lett volna, azonban sajnos vissazalépett, mert ellenfelei nem érkeztek meg a versenyre.

A férfi szuper szenior korosztály kezdte meg az egyéni versenyt, majd délután már a hölgyek is a pályára léptek. Másnap folytatódtak a férfi és a női egyéni, és páros mérkőzések. Harmadnap pedig a vegyes-páros versenyszám került megrendezésre két korosztályos kategóriában.

A verseny külön érdekessége, hogy mind a nyolc pálya szélén elektronikus eredménykijelző tábla működött, és a nyolc pályán folyó mérkőzések eredményét a klubház előtt lévő óriás kijelzőn bárki megnézhette. Sőt az interneten is élőben lehetett követni az eredmények alakulását. A bírói feladatokat Enyedy Koppány, Ezüst Jelvényes nemzetközi versenybíró látta el. A három napon át zajló teniszversenyen 15 kategóriában hírdettek eredményt.

Mint említettük több kecskeméti teniszezői is elindult a versenyen, és összesen 12 dobogós helyet szereztek meg. Ebből 6 aranyérmet, 3 ezüstöt, és 3 bronzérmet.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon színvonalas, jól sikerült három napos teniszverseny volt, melyet egyértelműen igazol, hogy a Szenior Tenisz Szövetség megállapodott a Kecskemét Tennis Clubbal abban, hogy szeptemberben ismét Kecskemét lesz a versenysorozat egyik állomása.

CSÁVÁS ITVÁN EMLÉKVERSENY, EREDMÉNYEK

FÉRFIAK

40+: 1. Almási Zoltán, 2. Kecskeméti Zoltán, 3. Telek Zsolt

45+: 1. Thékes István, 2. Szántó András, 3. Ötvös Zoltán

50+: 1. Erdei Csaba, 2. Pongrácz Kristóf, 3. Tóth Péter

55+: 1. Szentgyörgyi László, 2. Koczka Csaba, 3. Szigeti Zsolt

60+: 1. Thurzó Pál, 2. Csányi-Molnár Károly, 3. Schmidt János

65+: 1. Pásti Mihály, 2. Antal Péter, 3. Perényi Szilárd

70+: 1. Bogdanovics Endre, 2. Váradi Iván, 3. Szalay Attila

75+: 1. Varannai Csaba, 2. Adorján András, 3. Bakonyi Levente

PÁROS

130-: 1. Tóth Péter, Tóth Balázs, 2. Telek Zsolt, Szentgyörgyi László, 3. Aradi Béla, Erdei Csaba

130+: 1. Antal Péter, Pásti Mihály, 2. Eppich László, Varannai Csaba, 3. Berende László, Bogdanovics Endre

NŐK

50+: 1. Balta Rózsa, 2. Bodnár Györgyi, 3. Szőke Éva

70+: 1. Póka Ágnes, 2. Oláh Katalin, 3. Kővári Erzsébet

PÁROS:

1. Csávás Csilla, Szűcs Enikő, 2. Bodnár György, Dócs Katalin, 3. Őrsi Anikó, Szőke Éva

VEGYES PÁROS

120-: 1. Gyenes Kata, Vasas László, 2. Szűcs Enikő, Somi Imre, 3. Balta Rózsa, Aradi Béla

120+: 1. Tóth Ildikó, Eppich László, 2. Bebők Márta, Perényi Szilárd, 3. Cséplő Éva, Szalay Attila

Itt pedig szeretnénk név szerint kiemelni a dobogós helyen végzett kecskeméti teniszezőket, akikre természetesen nagyon büszkék vagyunk.

Kecskeméti aranyérmesek:

férfi egyéni

Bogdanovics Endre - 70+ korosztály

Thurzó Pál - 60+ korosztály

Szentgyörgyi László - 55+ korosztály

férfi páros

Tóth Péter - Tóth Balázs - 130 mínusz korosztály

női páros

Csávás Csilla - Szűcs Enikő

vegyes páros

dr. Gyenes Kata - Vasas László - 120 mínusz korosztály

Kecskeméti ezüstérmesek:

férfi páros

Szentgyörgyi László - Telek Zsolt (ceglédi versenyző) - 130 mínusz korosztály

vegyes-páros

Szűcs Enikő - Somi Imre - 120 mínusz korosztály

Bebők Márta - Perényi Szilárd (kaposvári versenyző) - 120 plusz korosztály

Kecskeméti bronzérmesek:

férfi egyéni

Tóth Péter - 50+ korosztály

Ötvös Zoltán - 45+ korosztály

férfi páros

Berende László - Bogdanovics Endre - 130+ korosztály

(Kép és szöveg: Bebők Márta)