Harmadszor nyerték meg a rendőrségi nyugdíjasok a Városi Bibliaismereti Vetélkedőt

Vissza a címlapra
Harmadszor nyerték meg a rendőrségi nyugdíjasok a Városi Bibliaismereti Vetélkedőt

A kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve az idén is meghirdette a városi Bibliaismereti vetélkedőt a kecskeméti egyházak támogatásával, a Kecskeméti Görögkatolikus Parókia szakmai irányításával.

A vetélkedőt a hagyományos jelenléti és az utóbbi évek kedvező tapasztalata alapján online formában is megrendezték. Bármelyikre, vagy akár mindkettőre is lehetett jelentkezni.

A jelenléti vetélkedőre 2023. november 17-én (pénteken) 15.00 órakor került sor a Katolikus Főplébánia konferenciatermében. Itt tartották az online verseny eredményhirdetését is.

Ezek voltak a vetélkedő résztvevőinek felkészülését segítő bibliai könyvek:

- Pál levele a rómaiakhoz

- Pál levele a galatákhoz

A vetélkedőre elsősorban két nyugdíjasból és két 13-17 éves tanulóból álló csapatok jelentkezését várták, de az igényeket látva négy nyugdíjasból álló csapatok és egyéni versenyzők is indulhattak. A pénteki versenyen 7 négyfős csapat vett részt.

A vetélkedő szervezője Juhászné Balasi Franciska elnökségi tag, a rendezvény megnyitására Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok asszonyt kérte fel. Aki egyebek között a következőket mondta:

"Mi, akik itt vagyunk, tudjuk, hogy a Szent Bibilia a Könyvek Könyve, a legtöbb nyelvre lefordított, valamint a legtöbb példányszámot megérő könyv. Azt gondolom, hogy egy élet is kevés ahhoz, hogy átfogóan megismerjük a Szent Könyvet, azonban egy-egy fejezetét, illetve részletét a mai vetélkedő résztvevői áttanulmányozták."

Mind az online, mind a jelenléti vetélkedő feladatait Feczák László görögkatolikus lelkész állította össze, aki Juhászné Balasi Franciskával együtt a jelenléti versenyt is vezette.

A vetélkedő I. helyezettje a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületének csapata lett, akik a 13 éve alapított Városi Bibliaismereti Vetélkedő vándorkupát is megkapták 1 évre. A csapat már harmadjára végzett az I. helyen.

II. helyezett a Könyvek Könyve csapat (Nyugdíjas Könyvbarátok Klubja), III. a Biblia-búvár csapat (Díszítőművész Szakkör) lett.

A tavalyi évben alapított Online Bibliaismereti Vetélkedő Legeredményesebb Résztvevői plakettet a Hermoni harmat csapat (SION Nyugdíjasklub), egyéni versenyzőként Patakiné Pleskó Katalin (Széktói Nyugiklub) kapta.

Galéria (32 kép)

Összes kép letöltése