Halálra verte és a háza pincéjében ásta el a nagyanyját (VIDEÓ)

Vissza a címlapra
Halálra verte és a háza pincéjében ásta el a nagyanyját (VIDEÓ)

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó test sértés bűntette miatt indítványozta egy 25 éves bajai férfi letartóztatását, aki 2020. január 8-án Baján ököllel bántalmazta a nagyanyját, aki belehalt a sérülésekbe.

A megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi 2020. január 8-án a bajai családi házában bántalmazta, többször ököllel arcon ütötte a 79 éves nagyanyját, aki emiatt koponyaalapi törést és koponyaűri vérzést szenvedett és a helyszínen elhunyt. Ezután a férfi a sértett holttestét a ház pincéjébe vonszolta és ott elásta.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nagyanyját bántalmazó férfit már másnap, január 9-én őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó testi sértés bűntette miatt. A gyanúsított beismerte a tettét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt - 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés - tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, valamint tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítené a bizonyítást. Végül a büntetett előéletű gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 10-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A nyomozási bíró végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette.