Halálos vége lett a szilveszter éjszakai verekedésnek

Vissza a címlapra
Halálos vége lett a szilveszter éjszakai verekedésnek

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 67 éves petőfiszállási férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint súlyosan bántalmazott egy férfit szilveszter éjszakáján. A sértett nem sokkal később elhunyt.

A megalapozott gyanú szerint 2018. december 31-én 23 óra 30 perc és 2019. január 1. hajnali 2 óra között a sértett szidalmazni kezdte a gyanúsított élettársát, mire a gyanúsított egy fém sétabottal ütlegelni kezdte és több alkalommal megrúgta a férfit. A gyanúsított ezt követően áthívta az ezt megelőzően velük italozó szomszédját, aki segített a férfinak a magatehetetlen sértettet az ingatlan előtti útszakaszra vonszolni, ahol a férfit magára hagyták. A sértettre hajnali 4 óra körül találtak rá, ekkor értesítették a mentőszolgálatot. A sértett a bántalmazás következtében végtagtöréssel járó súlyos sérüléseket szenvedett el és 2019. január 1-én elhunyt.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el. Mivel esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.