Halálos tömegszerencsétlenség az 54-es főúton Bócsánál: 3 halott, 11 sérült (FRISSÍTETT HÍR!)

Vissza a címlapra
Halálos tömegszerencsétlenség az 54-es főúton Bócsánál: 3 halott, 11 sérült (FRISSÍTETT HÍR!)

Egy grúz férfi tizenöt illegális migránst akart átcsempészni az országon egy személyautóval. Bócsa közelében azonban összeütközött egy másik kocsival. Hárman meghaltak, tizenegy ember pedig megsérült. A korábbi - elsődleges - információk 2 halottról és 9 sérültről szóltak. (Fotó: MTI)

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőre 2022. augusztus 5-én 2 óra körül Tázlár belterületén intézkedés alá akart vonni egy Hyundai-t, ám a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott.

A jelenlegi adatok alapján az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton - a Bócsa felől Kecskemét irányába - haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. A járőr a helyszínre érve a járműveket már az árokba borulva találta, amelyek a baleset következtében kigyulladtak.

A Hyundai sofőrjét - egy grúz állampolgárt - a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt migránst szállított.

i0805Download.jpg

A határsértők közül ketten a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették: ők bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét fő sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő szintén már életét vesztette. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak.

 
FRISSÍTÉS:

A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, ismételten zavartalanul haladhat a forgalom.