Gyorsétterem újragondolva: Finomeat's élmény Kecskeméten
Egy hónappal ezelőtt, 2025. október 20-án csendben megnyílt Kecskeméten egy egyedi arculatú és forradalmian új technológiákat keresztező Finomeat's Drive autós kiszolgáló gyorsétterem a Szőlőfürt fogadó parkolójában. A tulajdonosok pedig november 22-én, szombaton meghívott vendégeiknek - köztük Szemereyné Dr. Pataki Klaudiának (Fidesz-KDNP) Kecskemét polgármesterének - mutatták meg újdonságnak számító kezdeményezésüket. Mely egyszerre kínál autós kiszolgálási és személyes átvétel fogyasztási formákat, valamint házhozszállítást és viszonteladói értékesítést egyaránt.
A brand megalkotói Bakos Tamás és ifjabb Bakos Tamás: ketten együtt több mint 30 éves vendéglátós és catering tapasztalattal rendelkeznek belföldön és nemzetközi szinten is.
November 22-én délelőtt pedig hivatalosan is megnyílt az első kecskeméti Finomeat's Drive, és az ünnepélyes szalagátvágás is megtörtént. A nemzetiszínű szalagot apa és fia, azaz Bakos Tamás és ifjabb Bakos Tamás, valamint Szemereyné Dr. Pataki Klaudia vágták át.
- A Finomeat's brandet még 2018 januárjában alapítottuk - mondta a bemutatón Bakos Tamás. - Észrevettük azt a piaci rést, hogy a minőségi vendéglátó egységek és a gyors éttermek között nincs átmenet. Jelenleg aki gyorsan szeretne ételhez jutni, megfizethető áron, kénytelen az ismert étteremláncok kínálatából választani. A célunk egy olyan gyorsétterem lánc kialakítása, amely szakít a hagyományos Hamburger / sült burgonya irányvonallal, és ezzel szemben a könnyen fogyasztható, laktató és finom sülteket helyezi előtérbe.
- Nagy szeretettel jöttem erre az eseményre, mert egy családi vállalkozás, kecskeméti vállalkozás fantasztikus programján vagyunk - mondta Kecskemét polgármestere. Hangsúlyozta, hogy ifjú Bakos Tamás az édesapja mellett tanulhatott, mellette fejlődhetett, majd most egy kreatív ötlettel előállt, amivel versenybe száll a nagy multikkal. Ami óriási bátorságot és óriási erőt feltételez. Szemereiné Dr. Pataki Klaudia gratulált és sikert kivánt az egész családnak, az édesapának, az édesanyának, és minden egyes családtagnak a vállalkozásért.
A tulajdonosok szlogenje: "kóstold meg, milyen az, amikor a fastfood nem junkfood." A kínálatban saláták, sültek, szószok és desszertek is vannak. Rendelni a helyszínen, és online is lehet.
A rendszert ugyanakkor - mondhatni, a Fornetti pogácsához hasonlóan - viszonteladók is használhatják majd. A prémium falatok a legkorszerűbb konyhatechnológiai eljárások és a 21. századi fogyasztói igények fúziójából születtek meg. Azért pedig, hogy teljes legyen az ízélmény a falatokhoz gyártott különleges szószokat kínálnak.
- Ételeink hosszas kísérletezésen és tesztelésen estek át, hogy elérjük a kívánt ízhatást - magyarázta a bemutatón ifjú Bakos Tamás. - A sülteket félkészen, gyorshűtve, vákumcsomagolva küldjük ki a tálalókonyhákra, melyek lehetnek benzinkutak, klubok, kocsmák vagy bármely egyéb melegkonyhával nem rendelkező vendéglátóhelyek. A zacskóból történő kibontás után már csupán rövid hőkezelésre van szükség egy erre a célra kialakított sütőben, és tálalható is az étel.