Gyógyturisztikai központ lehet Kiskunhalas

Vissza a címlapra
Gyógyturisztikai központ lehet Kiskunhalas

Elkészült a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fejlesztési koncepciója, ami az orvosi turizmusra, Európa egyik legdinamikusabban növekvő ágazatára épül. A fejlesztés célja egy országosan és nemzetközi kitekintésben, orvosszakmai, gyógyászati és gyógyturisztikai szempontból is kitörési pontot jelentő központ létrehozása.

A kórházfejlesztés mellett a tervek szerint egy 600 férőhelyes orvosi, rekreációs és gyógyszállót is építenek majd. A tervezett Csipke Gyógyfürdő- és Gyógykomplexum mellett Kiskunhalas városában és Bács-Kiskun megyében olyan teljes körű gyógyászati központ kialakítását irányozzák elő, amely nemzetközi viszonylatban is elismert, fenntartható gyógyturisztikai hellyé varázsolhatja a megye közepét.

A fejlesztési tervek tartalmazzák egy jól strukturált sürgősségi betegellátási osztály ki¬alakítását, a járó- és fekvőbeteg-el¬látás betegútjának teljes szétválasztását, valamint a diagnosztikai minőség fejlesztését.

Ezzel minden bizonnyal gyorsabb, átláthatóbb lesz a betegellátás is. Az elavult szakrendelő helyén az új északi szárny felépítése is a tervek között szerepel.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat