Gyilkosság a kunszállási Róna panzió mellett

Vissza a címlapra
Gyilkosság a kunszállási Róna panzió mellett

Kunszállás – Rablógyilkosság történt a településen. Egy 72 éves belga férfit több késszúrással megöltek, a feleségét összeverték. (Az MTI fotója illusztráció)

Olvasóink szerint a Róna panzió melletti házban élő idős belga házaspárt támadták meg vasárnapra virradó éjjel. A férfit több késszúrással megölték, az asszonyt pedig brutálisan összeverték. A bűncselekményt azonban csak vasárnap délután, 4 óra körül fedezték fel.

Egyik olvasónk tegnap látott is egy mentőautót és jelentős rendőri erőket vasárnap kora este, 17 óra körül a háznál.  Úgy gondolja, hogy az asszonyt akkor szállították kórházba.

Mivel a Róna panzióban román vendégmunkások laknak, ezért máris megindult a szóbeszéd és félnek a közelben élők. Félelmüket csak fokozta, hogy a rendőrség egészen hétfő délig semmilyen információt nem adott ki a bűncselekményről. Ugyanakkor zárták a környező dűlőutakat és jelenleg is rendőrök járőröznek a környéken. A nyomozók pedig sorra járják a közeli tanyákat.

A "haláltanya" Kunszálláson. (Fotó: MTI)

Hétfő délben a rendőrség a következő közleményt adta ki végül az ügyről:

"Holtan találták az otthonában a 72 éves férjet, feleségét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. augusztus 31-én délután Kunszállás külterületén egy családi házban holtan találtak egy 72 éves belga férfit, 71 éves feleségét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A nyomozók haladéktalanul megkezdték a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést - amely jelenleg is folyamatban van - az ismeretlen elkövető felkutatása és beazonosítása érdekében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen."

* A Róna panzióban román vendégmunkások laknak...