Gól nélkül zárt a Kecskeméti TE a Belupo ellen

Vissza a címlapra
Gól nélkül zárt a Kecskeméti TE a Belupo ellen

A szlovéniai edzőtábort a horvát élvonalban szereplő Slaven Belupo elleni felkészülési mérkőzéssel zártuk le szombaton. A két együttes kiegyenlített csatát vívott, melyen nem született gól.

Az első félidőben jobbára mezőnyben zajlott a játék, igazán nagy helyzetek sokáig nem alakultak ki. A 15. percben Májer talált be erőszakosságának hála, ám szabálytalannak látta a játékvezető, így nem adta meg a gólt. A folytatásban jobbára távolról jött egy-két lövés, ezek viszont nem horodztak magukban nagyobb veszélyt. A 29. percben aztán egy gyors kontrát vezetett a Belupo, melynek végén csak a lövésbe csúszott hiba. A 36. percben egy szöglet után Lukács húzta középre a labdát az alapvonal környékéről, Nikitscher érkezett, de gólját nem adták, mivel a partjelző szerint kint volt a labda már előtte. A félidő végén Kersáknak kellett még védenie, egy ígéretes horvát lövést ütött ki a jobb alsóból.

Szünetben többet is cserélt Szabó István, sőt, gyakorlatilag a 60. percig szinte teljes csapatát kicserélte a terhelésnek megfelelően. A horvátok is többet változtattak, így fordulás után inkább a küzdelem dominált a pályán. Az 54. percben Banó-Szabó reklamált büntetőt, elég gyanús is volt az eset, de a játékvezető sípja néma maradt. A 71. percben Leoni beadására Papp érkezett jól, de fejese kevéssel a jobb felső mellett hagyta el a pályát. Ígéretes támadások ezt követően is akadtak a találkozón, de a két jól záró védelem ezúttal hibátlanul zárt, így maradt a 0-0.

Slaven Belupo – Kecskeméti TE 0-0 (0-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE: Kersák – Májer, Szűcs K., Belényesi, Katona, Kotula, Nikitscher, Kovács B., Banó-Szabó, Pálinkás, Lukács.

Csere: Nagy K., Polyák, Vágó, Meszhi, Leoni, Helmich, Zsótér, Vattay, Kovács K.

A Slaven Belupo elleni 0-0-os felkészülési mérkőzéssel lezárult a harmadik hét és az edzőtábor munkája. A találkozó után vezetőedzőnk értékelt.

– Az edzőtábor zárásaként tekintettünk erre a találkozóra, melyre előzetesen 45 perces terhelést szántunk a játékosoknak, de ezen némileg változtatnunk kellett. Az egyetlen negatívum az, hogy Papp Milán egy korábbi problémája kiújult, ezért le is kellett cserélni. Ezzel együtt a mérkőzés elérte a célját. Agresszív, kemény csapattal találkoztunk, mely a durvább szabálytalanságoktól sem riadt vissza. Így is közelebb álltunk véleményem szerint a győzelemhez, két gólunkat is véleményes körülmények között érvénytelenítették, az viszont nem kérdés, hogy a második félidő elején nem kaptunk meg egy büntetőt. Sosem szeretek ezzel foglalkozni, de a mérkőzéshez most ez is hozzátartozik. El kell ismerni, hogy ellenfelünknek is volt lehetősége, de ami a lényeg, jól szolgálta a felkészülésünket a meccs. Örömteli, hogy stabilak voltunk végig az edzőtábor során hátul, s bár megvoltak helyzeteink, frissülve reményeim szerint támadásban tudtunk fejlődni. A negyedik hét is nagyon kemény lesz még, hétfőn egy, kedden kettő edzés, aztán szerdán Ausztriában vár ránk újabb nemzetközi edzőmeccs. Utána csütörtökön egy, pénteken két edzés jön, szombaton pedig két edzőmeccs zárja a hetet – értékelt Szabó István.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu