Font Sándor: Elhalasztják az 52-es főút felújításának folytatását

Vissza a címlapra
Font Sándor: Elhalasztják az 52-es főút felújításának folytatását

Az 52-es főút felújításának folytatását elhalasztja a kormány - jelentette be a Kiskőrösi Televízióban Font Sándor Bács-Kiskun megyei országgyűlési képviselő.

Az út egyharmad részének felújítása (az 5-ös kilométerszelvénytől a 18-ig) augusztusban befejeződik, azonban a másik kétharmad felújítási munkálatainak megkezdését - ez a Soltig terjedő 30 kilométeres útszakasz - bizonytalan ideig elhalasztják. Valamint vélhetően elhalasztják az izsáki és a kerekegyházai bekötőutaknál tervezett körforgalmak megépítését is.

A Kiskőrösi Televízióban elhangzott, hogy ezt a kormánydöntést főként az orosz-ukrán háború következtében megemelkedett energia és nyersanyagárak, valamint az Európai Uniós támogatások ütemezésének hiánya indokolja. Így a főút felújításának kivitelezése nem folytatódik egészen addig, amíg a helyzet nem javul.

Mint korábban megírtuk, 2022. március végén kezdődött el az 52-es főút felújítása. Az akkor ismertetett tervek szerint a burkolatjavítási munkálatok során 4 új körforgalmat is építenek majd, amelyek a Kecskeméttől Soltig tartó szakaszon a nagyobb csomópontokban segítik a főútra, valamint főútról kanyarodók közlekedését.