Férfi röplabda Magyar Kupa - A Kecskemét nyerte a döntőt

Vissza a címlapra
Férfi röplabda Magyar Kupa - A Kecskemét nyerte a döntőt

A Kecskeméti RC nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát, miután a szombati, érdi döntőben 3-1-re legyőzte a Pénzügyőr SE csapatát. A Kecskemét története negyedik kupagyőzelmét aratta, a Pénzügyőr 2017 után másodszor nyert ezüstérmet. (MTI/Illyés Tibor)

Eredmény, döntő: Kecskeméti RC-LV Sport Pénzügyőr SE 3-1 (15, 21, -15, 21)

A legeredményesebb játékosok: Pesti 19, Szabó M. 16, Krupánszki 10, illetve Kovács Z. 24, Kiss D. 12

Az első játszmában a Kecskemét kezdett sokkal nyugodtabban, és előnyét folyamatosan növelve könnyedén került előnybe a rengeteget rontó fővárosi együttessel szemben, amely már tízpontos hátrányban is volt.

A második felvonásban sokáig a Jókay Zoltán irányította Pénzügyőr SE vezetett, de a hajrá előtt az alföldiek fordítottak, és ötven perc után közel kerültek a győzelemhez.

A harmadik játékrészre nagyot javult a története második kupadöntőjét játszó budapesti csapat játéka. Legjobbja, a feladóátló Kovács Zoltán ebben a játszmában kilenc pontot szerzett.

A negyedik etap hozta a legmagasabb színvonalú és legszorosabb játékot: a hajráig egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb előnyt kialakítani, a kecskemétiek 18-19 után azonban sorozatban öt pontot szereztek, ezzel eldöntötték a találkozót.

"Ez a mai győzelem rajtunk múlt, és azon, hogy csapatként játszottunk. Megmondtam, hogy csak akkor lesz esélyünk, ha együtt vagyunk. Szerethető társaságom van, közösen akartuk ezt a győzelmet" - mondta Dávid Zoltán, a kecskemétiek edzője, aki első évét tölti a csapatnál vezetőedzőként.

Hozzátette: amikor a mérkőzés előtti nyilatkozatában azt mondta, arra kíváncsi leginkább, mire megy a Pénzügyőr, ha ellenállásba ütközik, nagyképűnek tartották. "Most választ kaptunk erre is" - fogalmazott a tréner.

Jókay Zoltán, aki korábban a Vasas női csapatával nyolcszor nyert Magyar Kupát, kiemelte: a mérkőzés elejétől kezdve nem a saját játékukat játszották, ez pedig egy idő után görcsösségbe csapott át.

"Valószínűleg én is hibáztam, mert változtatnom kellett volna, de bíztam abban, hogy előbb-utóbb elkapjuk a fonalat. Ez ma nem az igazi Pénzügyőr volt, leginkább a sokoldalúság hiányzott a játékunkból, mert hiába játszott Kovács Zoltán remekül, egy ember nem tud megnyerni egy meccset" - értékelt Jókay.

A KRC ezt megelőzően 1983-ban, 1988-ban és 2014-ben hódította el a trófeát, míg az elődöntőben a címvédő Kazincbarcikát búcsúztató Pénzügyőr az ezüstéremmel beállította története legjobb eredményét.

(MTI)

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése