Fenséges éjszaka - Helytörténeti, városnéző sétát indít Kecskeméten a Séramóra Sétairoda

Vissza a címlapra
Fenséges éjszaka - Helytörténeti, városnéző sétát indít Kecskeméten a Séramóra Sétairoda

Új helytörténeti, városnéző sétát indít az ősz folyamán a Séramóra Sétairoda! Fenséges éjszaka címmel a következő időpontokban lehet séramórálni: szeptember 12. szombat 18 óra, szeptember 25. péntek 18 óra, október 3. szombat 18 óra. (Címlapfotó: pixabay)

A séták során "elkísérnek" a résztvevők egy, a századfordulón élt ifjú hírlapírót, aki a legszínvonalasabb korabeli, kecskeméti vendéglátó- és szórakozóhelyekről ír tudósítást. Tehát szigorúan a munkáját végzi, amikor belecsap a kecskeméti éjszakába! Gáláns mulatásokat rendező főhercegek, kabaré sztárok, kikapós félvilági hölgyek és zűrös(nek tűnő) alakok keresztezik majd a sétálók útját, miközben meg-megállnak egy-egy korty "spirituszt" magukhoz venni.

Jelige: "Jó, de nem maradunk sokáig!"

Bővebb információ, jelentkezés: https://seramora.hu/setaink/fenseges-ejszaka/

A séta vezetői Tóth Anna idegenvezető és Kovács Ágnes művészettörténész.

A Séramóra Sétairodáról:

Mit jelent a séramóra?

- Hangulatfestő tájszó.

- Köze van hozzá Móra Ferencnek?

- Olyan, mint a tallabille.

A "séramórálni" ennél azonban komplexebb kifejezés. Akkor séramórál valaki, ha nézelődve sétálgat, kíváncsian fordul a környezete felé. De nem cél nélkül őgyeleg vagy ténfereg, netalán grasszál! Számunkra - a szó játékossága miatt - jókedv, felhőtlenség párosul mellé. Akár ott is séramórálhatunk, ahol minden nap járunk, így rácsodálkozva olyan részletekre, amik mellett egyébként csak elszaladunk.

Ezt szeretnék az alapítók a Séramóra Sétairodával is: friss szemmel nézni a hétköznapjaink helyeit, mintha még nem láttuk volna, hogy újabb és újabb szépséget, érdekességet fedezhessünk fel rajtuk.