Felvonulással, valamint családi- és sportnappal zárult a Rákóczis hét

Vissza a címlapra
Felvonulással, valamint családi- és sportnappal zárult a Rákóczis hét

Idén is megrendezték a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a Rákóczi-hetet. 2019. március 30-án, szombaton a programsorozat zárása egy látványos felvonulás, valamint egy családi- és sportnap volt. (Fotók: Borsos Andrea)

II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulóját minden évben megünnepli a róla elnevezett kecskeméti általános iskola. Névadójuk tiszteletére ebben az évben is sokrétű, látványos rendezvénysorozattal készültek.

A programok sorában a rákóczis felvonulás következett szombaton reggel: az intézmény diákjai, pedagógusai és a szülők is csatlakoztak ehhez a tavalyelőtt kezdődött hagyományhoz. A menet - amelyben ott volt Kuna Lajos és fúvószenekara, valamint az iskola mazsorett csoportja is - végig vonult városon, a Rákóczi úton megkoszorúzták a fejedelem domborművét, majd tovább haladtak a Vasútkertbe, ahol a színes események sorát egy családi nappal koronázták meg. A záró rendezvényen a diákok különböző Rákóczival kapcsolatos érdekes feladatokat hajtottak végre, a gyerekek a játékos és ügyességi feladatok mellett az agyukat is megtornáztatták.

A jó hangulatú családi programon sokan részt vettek, mindenki nagyon jól érezte magát, és még az időjárás is a kegyeibe fogadta az eseményt.

Galéria (786 kép)

Összes kép letöltése