Félúton járnak a munkálatok Szeremle és Bátmonostor szennyvízelvezetési projektjében

Vissza a címlapra
Félúton járnak a munkálatok Szeremle és Bátmonostor szennyvízelvezetési projektjében

A KEHOP program keretében, EU társfinanszírozásban és a STRABAG Építőipari Zrt.-vel kötött tervezési és kivitelezési szerződés keretében megvalósuló Szeremle szennyvízelvezetési agglomeráció (csatorna + telep, 2 településen) készültsége a tervezett létesítmények megvalósítása tekintetében közel 50% készültséget ért el.

i0826logo.jpgA KEHOP 2.2.2.15-2021-00159 számú „Szeremle szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvízelvezetése és - tisztítása" projekt tervezési feladatai elkészültek, a szükséges építési engedélyek mind a szennyvízcsatorna hálózat, mind pedig a szennyvíztisztító telep tekintetében rendelkezésre állnak.
A szennyvíztisztító telep végleges elektromos energia ellátása külön eljárásban kerül engedélyezésre.

A szennyvízcsatorna hálózat csővezetékeinek kivitelezése Szeremlén meghaladta a 70% készültséget és több mint 400 ingatlanhoz megépült már a csatlakozó tisztítóidom is.

Bátmonostoron a szennyvízelvezető hálózat fektetése 60% mértékben készült el, a tervezett ingatlanok 67% -ban épült ki a csatlakozást biztosító tisztítóidom.

A Szeremlén található szennyvíztisztító biológiai műtárgy vasbeton szerkezete szeptember hónapban fog teljes mértékben elkészülni.

A napokban egy fontos mérföldkőhöz érkezett a projekt, ugyanis a Duna folyamban történő sodorvonali bevezetés irányított fúrására került sor, melyet a Duna vizén az Országos Közúti és Hajózási Hatóság Főosztálya engedélyével hajókról végeztek a munkások. A munkavégzés időszakában teljes hajózási zárlatra volt szükség.

Az őszi hónapokban több különféle munkálatokat terveznek még, mint például a csatornahálózat építésének befejezése, Szeremlén 3db, Bátmonostoron 4db automata szennyvíz átemelő telep kivitelezése, csatornaépítési nyomvonalak helyreállítása, melynek végleges helyreállításai 2023. évben zárulnak le, valamint a szennyvíztisztító telep kezelőépületének építése és biológiai tisztítómű szerelési munkái.

A lakossági fogyasztók hálózathoz való csatlakozásához 2023. első negyedévében lesz lehetőség, ennek pontos időpontjáról az önkormányzatok adnak majd hírt.