Fellélegezhet a Beretvás köz: Véget érhet a kadafalvi és a ballószögi autósok kanosszája

Vissza a címlapra
Fellélegezhet a Beretvás köz: Véget érhet a kadafalvi és a ballószögi autósok kanosszája

Fellélegezhetnek végre azok a kadafalvi és ballószögi autósok, akik reggelenként a túlterhelt Izsáki út helyett a szűk, és nem erre a célra kialakított Beretvás közt választották a Kecskemétre történő bejutáshoz. Hivatalosan ugyan még nem adták át a Decathlon melletti Gábor Dénes utat, azonban az élelmes járművezetők már használatba is vették.

Meglehetősen sok bírálatot kapott, hogy hiába készült el a Decathlontól a Helvéciai útig vezető Gábor Dénes út - „leánykori nevén" a homokbányai Déli feltáró út - aszfaltburkolata májusban. Az út mintegy 150-200 méteres szakasza, a vasúti sin két oldalán ugyanis homokútként továbbra is akadályozta a közlekedést. Pedig az útra azért lett volna nagy szükség, mert kiválthatta volna azt az elképesztő járműforgalmat, ami reggelenként és délutánonként a Beretvás közön közlekedett. Kadafalváról és Ballószögből ugyanis itt haladtak a járművek, az Izsáki út helyett Kecskemétre, délután pedig vissza.

A helyzet olyannyira tragikus volt, hogy sok Beretvás közi lakós azt panaszolta: reggelenként még kiállni sem tudnak az autóikkal, a hömpölygő járműforgalom miatt.

Információink szerint egyébként a Helvéciára vezető vasúti sin miatt maradt el az aszfaltozás ezen a 150-200 méteres szakaszon. A MÁV ugyanis nem engedélyezte a Kecskemétnek kedvező útkialakítást.

Most azonban ez a probléma is megoldódott. Igaz, csak ideiglenes megoldással, mert a vasút előtti, és utáni szakasz továbbra sem aszfaltozott, azonban jó minőségű, tömörített, zúzott köves burkolatot kapott. Így mostantól - várhatóan - a Beretvás közi forgalom jelentősen csökkenni fog, és az autósok inkább ezen mennek majd át a Helvéciai útra. Ami egyébként kilométerben közel azonos megoldást jelent.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése