Felavatták a megújult 50 méteres medencét az Élményfürdő és Csúszdaparkban

Vissza a címlapra

Ünnepélyesen átadták 2018. augusztus 22-én, szerdán délután a vízilabda szakosztály sportfejlesztési pályázatának keretében és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával megújult, korszerűsített 50 méteres medencét az Élményfürdő és Csúszdaparkban. (Fotók: Vincze József)

Az ünnepségen részt vettek és beszédet mondtak dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az eseményt megelőzően, 13 órától a Budapesti Honvéd és a Kecskeméti Sportiskola utánpótlás vízilabdázói játszottak bemutató mérkőzést. Az ünnepség befejezéseként pedig a Budapesti Honvéd OBI-es felnőtt vízilabda csapata tartott bemutató edzést.

Mint korábban megírtuk, az 50 méteres medence a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya sportfejlesztési programjának köszönhetően újulhatott meg. A felújítás 186 millió forintba került, melynek 30 százalékát az önkormányzat, a fennmaradó 70 százalékot pedig a vízilabda szakosztály TAO támogatói adták.

A beruházás során megújult a gépészet, korszerűsödött a fűtés, csempeburkolatot kapott a medence, amit meg is emeltek, így egy vízzáró réteget kapott. A felújítás újabb sportteret nyújt a vízi pólósoknak, de természetesen a medencét - mint idén nyáron is történt - lakosság is használhatja. Mindemellett a felújítás során olyan fűtésrendszert építettek ki, amely megnöveli a medence használatba vételi idejét. Ami konkrétan azt jelenti, hogy egy éven belül akár 6-7 hónapig is igénybe lehet majd venni.