Fél órán belül két rablás

Vissza a címlapra
Fél órán belül két rablás

A Bajai Járási Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy kerékpáros férfival szemben, aki idén áprilisban Kiskunhalason, a nyílt utcán fél órán belül két nőt is kirabolt. Az első esetben egy közelben lakó megzavarta, emiatt üres kézzel volt kénytelen távozni, ám ez nem szegte kedvét: alig fél órán belül már egy másik nőt rabolt ki.

A vádirat szerint a helybeli férfi - az ügy vádlottja - egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt, 2022. április 17-én este 7 óra körül Kiskunhalas központjában kerékpárjával megközelítette a járdán előtte haladó fiatal nőt, akit hátulról átkarolt és felszólította, hogy „Kiscsillag, mutasd, mi van nálad!". Miután a sértett közölte, hogy nincs nála semmi, a rabló erősen megragadta a nő kabátját és a földre rántotta.

A hátán fekvő sértett védekezésként lábaival rúgkapálni kezdett, hogy távol tartsa magától a támadót. Ő azonban kétszer ököllel sípcsonton ütötte és értékei után kutatva zsebeit áttapogatta. Egy közelben lakó férfi felfigyelt a sértett segélykiáltására, kiment az utcára és ezzel megzavarta a vádlottat, aki így kénytelen volt üres kézzel távozni. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Alig fél óra múlva a kerékpárral menekülő férfi egy szintén kétkerekűvel közlekedő nő mellé hajtott azért, hogy a kosarában lévő táskáját elvegye. Ezt látva a sértett erősen megfogta a táskáját és mindketten rángatni kezdték azt. Dulakodás közben a földre kerültek, azonban a férfinak sikerült kitépnie a nő kezéből a táskát, amiben mobiltelefon, pénztárca, készpénz és okmányok voltak, összesen 310 ezer forint értékben.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével - az első esetben annak kísérletével -, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség