Fedett jégpályát nyitott meg a KESI a Szabadidőközpontban

Vissza a címlapra

Fedett jégpályát adott át a Kecskeméti Sportiskola 2017. február 16-án Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

A KESI jégkorong szakosztály megalakulásának első lépései között szerepel a fedett jégpálya kialakítása. Ezt követi a Kecskeméti Sólymok jégkorong egyesülettel együttműködésben az utánpótlás bázis kialakítása és a sportág népszerűsítése. Az alapítók célja az, hogy minél több gyermek tanuljon meg korcsolyázni, akik közül remélhetően egyre többen választják a jégkorongot sportágukként.

A Magyar Jégkorong Szövetség és Kecskemét Önkormányzata megteremtette az alapokat ahhoz, hogy a fedett jégpálya felépülhetett a Szabadidőközpontban.

A Jégkorong Szövetség szakmai támogatást is nyújt mentor-edző személyében, aki megbízást kapott arra, hogy a Kecskeméti Sportiskola keretein belül építse fel az utánpótlásképzést. Szabó István, egykori válogatott jégkorongozó már több városban sikeresen szervezte meg a jégkorongozásnak felmenő rendszerű bázisát.

Szabó István elmondta: országunkban a téli sportok közül a korcsolyázás és a jégkorongozás az űzhető sportolási lehetőség a családok számára. Ezzel a pályával a közös célunk válik valóra vagyis az, hogy minél több gyerek tanuljon meg korcsolyázni és minél több fiatal mozogjon a téli időszakban is.

A Szövetség hangsúlyozottan támogatja, hogy a fiúk mellett egyre több leány is tanulja meg a jégkorong alapjait, mert a női utánpótlás fejlesztése is fontos cél, az egyre erősödő női bajnokság miatt.

Az együttműködés a kecskemétiekkel december elején indult, mára már 30 gyerek kezdhette meg a korcsolyázás elsajátítását, majd a jégkorong alapjainak a megtanulását. A sportágat az óvodáskórtól indulva építjük fel Kecskeméten is, a mini és a szuper mini korosztályok indításával. Ezért volt fontos lépés a fedett jégpálya felépítése.

Ivkovicné Béres Tímea, a KESI sportszakmai igazgatója elmondta: előzetes megállapodás született több, a Széchenyivárosban működő oktatási intézménnyel, akik örömmel illesztik be a mindennapos testnevelés óráikba a korcsolyázást.

Gubicz László kecskeméti jégkorongozó és a Kecskeméti Sólymok egyesület elnöke is örül, hogy partnerre találtak a KESI-ben és annak, hogy együtt elindíthatják a sportág utánpótlásának képzését a városban. Reméli, hogy a támogatók is melléjük állnak a jövőben és igazi álom válhat valóra.

A jégpálya a sportolók által szabadon hagyott időben, térítés ellenében, a város lakói előtt is nyitva áll. A jégcsarnok a tervek szerint április 15-ig tart nyitva.

A KESI jégkorong szakosztálya várja a korcsolyázni és jégkorongozni vágyó gyerekek jelentkezését Szabó István vezetőedzőnél (Telefonszám: +36 20-923 2484).