Február 1-ig ingyenes marad Kecskeméten is a parkolás

Vissza a címlapra
Február 1-ig ingyenes marad Kecskeméten is a parkolás

Korábban megírtuk, hogy 2021. február 1-ig meghosszabbította a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket. Ennek részeként ingyenes marad a parkolás Kecskeméten is február 1-ig.

Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője arról számolt be hírportálunknak, hogy jelentős számban érdeklődnek a városrendészetnél arról (a szerkesztő megjegyzése: a keol.hu-nál is), hogy január 11-ét követően (eredetileg addig szóltak ugyanis a kormány által bevezetett korlátozások, és az ingyenes parkolás is) Kecskeméten lehet-e ingyen parkolni a fizetős helyeken. Német Zsolt utalt arra, hogy Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, a tömegközlekedés zsúfoltsága pedig köztudomásúan komoly veszélyforrás a fertőzés terjedésénél.

A magyar kormány ezért döntött a közterületi parkolási díjak elengedéséről, valamint arról is, hogy a parkolóházakban este 7 és reggel 7 óra között ingyenesen parkolhat bárki február 1-ig.

- Jelenleg ez a biztos dátum, de nyilvánvalóan február 1-je előtt ismét felülvizsgálja majd a döntését a Kormány - hangsúlyozta a Kecskeméti Városrendészet vezetője. - Az pedig, hogy február 1. után folytatódik-e az ingyenes parkolás, ekkor fog majd kiderülni.