Farsangi mulatság a Kecskeméti Református Internátusban

Vissza a címlapra
Farsangi mulatság a Kecskeméti Református Internátusban

A Kecskeméti Református Internátus diáksága már ötödik alkalommal ünnepli különleges vacsora keretében a farsangot. Ez a vacsora nemcsak azért más, mint a többi, mert a farsangi mulatságot koronázza, hanem azért is, mert ezen a napon a diákok maguk készítik el a gasztronómiai különlegességeket, saját receptjeik szerint.

Ízelítő a csütörtök esti menüből: póréhagyma krémleves, savanyú vetrece zsemle-gombóccal, tésztasaláta, görögsaláta, kaszinótojás, pongyolás virsli, fűszeres csirkemell, lasagne, spenótos palacsinta, kókusz kocka, mákos guba, hólabda, kókusz kocka...

A főzés végén azután közel 130 „éhes száj" vállalkozott örömmel arra a nem mindennapi feladatra, mely szerint bizony maradéktalanul el kellett fogyasztaniuk a társaik főztjét.

Az ételeket 10 tagú „szigorú" zsűri bírálta, amely megfelelő szakmai kompetenciája alapján döntötte el, hogy kinek a főztje nyeri el a legízletesebb, legpikánsabb, legesztétikusabb, legérdekesebb rangot. A vacsora vidám hangulata megteremtésében pedig nagy szerepe volt a Bella-banda zenekarnak, akik az est díszvendégei voltak.

Az internátusi vacsorán a tavaly bevezetett diákönkormányzati kezdeményezés okán mindenkinek jelmezben kellett megjelennie. Az ötletes maskarákat a vacsora után diák-zsűri értékelte, végül pedig táncház koronázta a farsangi mulatságot.

Galéria (90 kép)

Összes kép letöltése