Fantasztikus asztalitenisz gála Kecskeméten

Vissza a címlapra
Fantasztikus asztalitenisz gála Kecskeméten

Soha nem volt olyen nagyszabású országos asztalitenisz magyar bajnokság, mint amit 2020. február 28. és március 3. között Kecskeméten, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián, 30 asztalon rendez a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, együttműködve a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ).

Rekordlétszámban, várhatóan 800-an indulnak a különböző versenyszámokban. Mintegy 70 számban avatnak győztest, illetve közel 300 érmet osztanak majd ki. Itt lesz a teljes magyar mezőny a válogatottakkal együtt a női és férfi vonalon is, valamint az utánpótlás korosztályokban.

Indul a versenyen a már olimpiára kvalifikált Perger Szandra, a csapat kvalifikációban óriási érdemeket szerzett, kecskeméti nevelésű Madarász Dóra, és a szintén kecskemétiként a paralimpiára kvalifikált Szvitacs Alexa is. A négy olimpiára, paralimpiára kvalifikált közül kettő erősen kecskeméti kötődésű, amire méltán lehetünk büszkék.

Ujhidy Tibor elnök: "Valóban soha nem látott, és ha a jövőben mi nem rendezzük meg, akkor valószínűleg többé nem is látott asztalitenisz gála lesz ez. Óriási munka volt megszervezni a versenyt, valószínűleg nem sokan vágynak egy ilyen nagyszabású versenyt megrendezni. Klubunk 65 éves történetének legnagyobb saját sporteseménye, amit több okból is fontosnak tartok. A legfontosabb, hogy együtt, egy helyen legyenek a sportág különböző korosztályú és kategóriájú versenyzői. A Sparinak kiváló felnőtt, U21-es, illetve újonc versenyzői vannak, akik igazán megérdemlik, hogy hazai pályán szerezzenek bajnoki érmeket. Hiszem, hogy versenyzőink néhány magyar bajnoki éremmel meg is hálálják majd a törekvésünket. Büszke vagyok arra a háttércsapatra, edzőstől, játékosostól, szülőstől kezdve, akik egy emberként segítenek a lebonyolításban. Köszönjük a sok támogatónknak, hogy segítettek a verseny megvalósításában.