Ezüst diplomát kapott a Kecskeméti Fesztivál Kórus a Krakkói Adventi Kórusfesztiválon

Vissza a címlapra
Ezüst diplomát kapott a Kecskeméti Fesztivál Kórus a Krakkói Adventi Kórusfesztiválon

A Kecskeméti Fesztivál Kórus élményekben gazdag napokat töltött a Krakkói Adventi és Karácsonyi Kórusfesztiválon. A város négy gyönyörű templomában énekeltek több kiváló európai kórussal együtt. A Fesztivál ezüst diplomájával, valamint szakmai és emberi tapasztalatokkal gazdagodva tértek haza. (Fotók: Inotai László)

A 2005-ben alakult Kecskeméti Fesztivál Kórust Dr. Kiss Katalin nemzetközi hírű karnagy, egyetemi docens készítette fel a nemzetközi megmérettetésre. A felnőttekből álló vegyes kar jelenleg 40 tagból áll. Törekvésük, hogy Kecskemét egyik reprezentatív együtteseként hazai és külföldi koncerteken, valamint fesztiválokon képviseljék Kecskemét magas szintű zenei életét.

2017. december 8-10 között Krakkóba látogattak, hogy részt vegyenek az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Adventi és Karácsonyi Kórusfesztiválon. Az eseményen 16 kórus méretette meg tudását. Többek között Ukrajna, Macedónia, Litvánia, Észtország, Oroszország, Írország, Magyarország és a házigazda Lengyelország kórusai léptek fel. Az énekesek az adventi, karácsonyi és az egyházi zenékből álló repertoárjukat Krakkó legimpozánsabb templomaiban, a Péter-Pál és a Szent Katalin templomban, a híres Mariacki Bazilikában, a valamint más, Krakkó közeli templomokban mutathatták be. A fesztivál remek alkalom volt arra, hogy a különböző országokból érkező együttesek megismertessék zenei kultúrájukat, valamint tapasztalatokat cseréljenek egymással.

Galéria (16 kép)

Összes kép letöltése