Ezek teljesen megőrültek?

Vissza a címlapra
Ezek teljesen megőrültek?

Hát persze, hogy igen! És az, hogy melyik hajó süllyed el először, az 2022. augusztus 13-án a hartai Dunaparton, az Őrült Hajók Versenyén kiderül!

A Hartáért Egyesület 8. alkalommal rendezi meg az Őrült Hajók Versenyét 2022. augusztus 12-13-án! Idén is a legőrültebb tákolmányok, úszó alkalmatosságok szelik a Duna vizét, vagy süllyednek alá. Az esti koncerteken számos zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, fantasztikus zenék kíséretében merülhetsz a fröccsbuborékok és sörhabok közé. A szomjasakat a sörkert és a borutca, az éheseket hartai kolbász, és még sok más finomság várja. A gyerekek se maradjanak otthon, nekik gyereksarok került kialakításra, kézműves programokkal, légvárral. Az őrült hajók csapatai már készülnek, hogy bezsebeljék a VIII. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, a világtengerhíres dicsőséggel járó kupát!

i080711.jpg

A verseny minden évben a helyi lelkész hajóáldásával kezdődik, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel" versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres - akadályokkal, ügyességi feladatokkal nehezített - dunai szakaszt. A füstölőkkel, jelmezekkel, vízi bombákkal, hajókűrtökkel és fanatikus szurkolással tarkított verseny minden évben tartogat meglepetéseket, így biztosan idén sem fognak unatkozni a résztvevők és szurkolók. Az évek során került hajót szállító trailer is vízbe, de a 4 gépészmérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a Hupikék borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó Paksra való átsodrása (utas nélkül másnap), illetve a Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.

Szóval lesz ott minden: hajóáldás, „legyünk egy kicsit máshol" hangulat, koncertek, hartai sültkolbász, csapolt sör, dzsembori, tábortűz, sörös rekesz mászás, gyereksarok, népművészeti kiállítók, előadások, mécsesúsztatás, de legfőképpen kiélezett versenyek, őrültségek, borulások és csobbanások. A sportszellem jegyében a résztvevő csapatok előző este egy közös szabályismertetési értekezleten és vacsorán vesznek részt, ahol mindenki a saját pálinkájával próbálja meg érvényesíteni érdekeit...

2022. augusztus 13-án, szombaton dördül a startpisztoly, de már pénteken is érdemes belekóstolni a hartai dzsemboriba.

További részletek az esemény honlapján és Facebook oldalán.

i080713.jpg