ESTem díjátadó gála: átadták a kecskeméti „kis Oscarokat”

Vissza a címlapra
ESTem díjátadó gála: átadták a kecskeméti „kis Oscarokat”

Kecskemét - Hatodik alkalommal rendezték meg az ESTem díjátadó gálát a kecskeméti Katona József Színházban. A Cseke Péter vezette színház és a támogatók gyümölcsöző kapcsolatának köszönhetően idén is fergeteges hangulatú gálaműsor keretében adták át a nívós díjakat.

Május 30-ra befejeződött a nézők voksainak összesítése, és a péntek esti ESTem Gálán kiderült, hogy melyik produkciók, alakítások, jelmezek, díszletek tetszettek a legjobban a kecskeméti Katona József Színház közönségének 2013/14-ben.

A díjazottak minden évben egyedi művészeti alkotást és pénzdíjat vehetnek át. Az idei díjazottak:

Az évad embere (a díjat Vörösmarty Attila, kecskeméti önkormányzati képviselő adta át): Strausz Mónika, a színház fodrásza

Legjobb jelmeztervező: Rátkai Erzsébet

Legjobb díszlettervező: Kiss Bori

Legjobb női epizodista (a díjat Horváth Attila, a kecskeméti TERMOSTAR Kft ügyvezető igazgatója adta át): Téby Zita

Legjobb férfi epizodista: Orth Péter

Legjobb kisszínházi előadás (a díjat Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere adta át): Jövőre veled itt!

Legjobb színész: Kőszegi Ákos

Legjobb színésznő: Danyi Judit

A város kedvence (a díjat Seres Sára, az Estem díjátadó gála szervezője adta át): Kiss Jenő

Legjobb nagyszínházi előadás (a díjat dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere adta át): Marica grófnő

Latabár díj: (ezt az elismerést Cseke Péter felkérésére Szemeryné Pataki Klaudia alpolgármester asszony adta át): Hajdú Melinda

Az ESTem Gála műsorvezetői hagyományosan Károly Kati és Réczei Tamás voltak. A programban az előadásrészletek mellett levetítettek egy kisfilmet az augsburgi Brecht Fesztiválról, amelyen az Angliai második Edward élete című darabot mutatta be a kecskeméti szánház februárban. Ínyenceknek való produkció volt a Tetthely című krimi sorozat nyugdíjas változata, amit nagyközönség előtt még soha nem mutattak be, és amelyből egy nagyon vidám részletet hoztak el a gálára. Emellett feltárták az idei évad titkait, és bemutatták a társulat „legifjabb tagjait", két pici gyereket: Bognár Gyöngyvér és Barta Dóra kisfiait.