Éremeső Rotterdamban - Magyarország büszkeségei a világbajnok bajai tűzoltók!

Vissza a címlapra
Éremeső Rotterdamban - Magyarország büszkeségei a világbajnok bajai tűzoltók!

Két aranyat, négy ezüstöt és egy bronzérmet hoztak haza! A Rendőr és Tűzoltó Világjátékoknak (World Police and Fire Games) idén Rotterdam adott otthont. A világ számos részéről érkező tűzoltók és rendőrök, több mint hatvan sportágban mérték össze tudásukat, erejüket.

A Bács-Kiskun megyei (egyben a magyar) tűzoltókat több vízi evezős sportban a többszörös magyar rendvédelmi bajnok, bajai tűzoltók képviselték. Idén először juthattak ki a világjátékokra és bebizonyították, hogy nem csak ott a helyük, hanem komolyan számolni kell velük!

Evezős, ergométeres és sárkányhajó versenyre készültek fel a bajai kollégák!

Evezős páros versenyben világbajnoki aranyérmet szerzett Cselinácz János tűzoltó hadnagy és Gagyi Norbert tűzoltó őrmester.

Egyéniben kiváló eredményt, ezüstérmet szerzett Cselinácz János 0,34 másodperccel a többszörös világbajnok mögött. Ergométeren Cselinácz további két ezüstérmet szerzett 35+ korcsportban 500 és 2000 méteren.

Gagyi Norbert ergométeren 18+ korcsoportban 500 méteren szintén ezüstérmet szerzett. Közösen a csapatversenyben bronzérmet szereztek.

A sárkányhajó csapatot Márton Mihály tűzoltó őrnagy csapatvezető, edző készítette fel több hónapon keresztül. Idén májusban ismét bebiztosították első helyüket a magyar rendvédelmi bajnokságban, majd teljes erővel a világjátékokra készültek! Csak a legjobban teljesítők kerülhettek a Speed Dragons csapatba!

A világjátékokra megérkező bajai csapat az AHOY nevű óriási sportcentrumban regisztrált, ahol az éppen folyamatban lévő versenyek (crossfitt verseny és női futball mérkőzések) voltak. A regisztráción nagyon készségesek voltak a szervezők, és a csapat megilletődöttségét - amit a gigantikus sportcentrum okozott - kedvességükkel feloldották. Minden információt részletesen elmondtak, amire szükség volt.

A verseny helyszíne a külvárosban volt egy kajak-kenu és evezős versenypályán. A nemzetközi szintű versenypályát a verseny előtti napon kipróbálta a magyar csapat illetve egy átmozgató edzés keretében módosították, beállították a beüléseket, mert a versenyhajók nem egészen olyanok voltak, mint amiben itthon készültek.

- A verseny napjáig gyönyörű szép időnk volt, ami a verseny napjára teljes fordulatot vett és megviccelte a mezőnyt. Ugyanis viharos oldalhátszéllel és néha vízszintesen hulló esővel szembesültek a csapatok - mesélte Márton Mihály tűzoltó őrnagy csapatvezető, edző. - A szél miatti kellemetlenségeket például rajthoz beállás, egyenesen haladás, a csapatunk ügyesen-rutinosan megoldotta és már az első futamot is néhány beülővel megnyertük. A futamokat egy óra húsz percenként indították, három futam után jutottunk el a döntőig, ahol már várható volt, hogy a Philadelphiai tűzoltók és rendőrök közös csapatával kell megküzdenünk.

A Bajai Tűzoltók csapata érezte, hogy jól megy és van keresnivalójuk a döntőben. Nagyon akarták a győzelmet. A döntőben a csapat - a megalakulásunk óta - az eddigi legjobb rajtját produkálta. Ez annyira jól sikerült, hogy már a táv felénél egy hajóhosszal vezettek.

- A végkifejlet fenomenális érzés volt! Ezt mindenki átérezte, hogy mi a Bajai Tűzoltók Világjátékokat nyertünk sárkányhajóban! Következett az elmaradhatatlan csatakiáltás: „Ki a jó? Baja! Ki a legjobb? Baja! Ki a leges legjobb? Baja!", valamint a lelátó előtt a tribünevezés sem maradhatott el. Az eredményhirdetés a verseny helyszínén, a pálya mellett volt. Nagyon büszkén vettük át az aranyérmeket és nagyon örültünk, hogy a többszörös bajnok és címvédő Philadelphia Dragon csapata szívből gratulált nekünk - idézte fel Márton Mihály a győzelem feledhetetlen pillanatait.

A Bajai Tűzoltók világbajnok sárkányhajó csapata, a Speed Dragons tagjai:

Márton Mihály tűzoltó őrnagy csapatvezető, edző, Tóth Zsolt tűzoltó őrnagy, Agócs Sándor tűzoltó főhadnagy, Cselinácz János tűzoltó hadnagy, Holczer László tűzoltó főtörzsőrmester, Oros Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, Peity-Gavrán Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Gagyi Norbert tűzoltó őrmester, Vida Péter tűzoltó őrmester, Gyulánszky Milán tűzoltó őrmester, Németh Miklós tűzoltó őrmester, Horváth Richárd tűzoltó őrmester.

Fotó: Speed Dragons

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése