Energetikailag korszerűsítették a Móricz Zsigmond Általános Iskolát

Vissza a címlapra

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.5.1-15 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című felhívásra benyújtott pályázaton 300.266.100 Ft összegű 100%-os támogatottságú, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kecskeméti Móricz Zsigmond Általános Iskola (hetényegyházi iskola) energetikai korszerűsítésére. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00007 azonosító számú „Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája energetikai korszerűsítése" című projektnek köszönhetően a 6044 Kecskemét, Iskola u. 1. Hrsz.: 20797/1 szám alatt található meglévő iskolaépületek energetikai korszerűsítése valósult meg.

A pályázat segítségével sor került a hetényegyházi iskola homlokzati nyílászáróinak cseréjére, a homlokzati falak hőszigetelésére és felületképzésére, integrált hő- és vízszigetelésre a lapostetők teljes felületén, a tornatermi enyhe lejtésű tetőszerkezet hőszigetelő panellel történő fedésére, a melléképületek padlásfödémének szigetelésére és fűtéskorszerűsítési munkákra. A beruházás részeként projektarányos akadálymentesítést végeztek, valamint napelemes rendszert is telepítettek. A felújítás sem alapterületi, sem funkcionális változást nem eredményezett, a fejlesztés az épület energetikai korszerűsítésére irányult.

A projekt hatására az épület hővesztesége csökkent, a közintézmény energiagazdálkodása racionalizáltabbá vált. A felújítás hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához, ezenkívül elősegíti a felhasználók komfortjának és napi életminőségének javulását.