Emlékkeresztet avattak Tompán az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus alkalmából

Vissza a címlapra

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus magyarországi rendezésének alkalmából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére, dr. Nagy István agrárminiszter tulajdonosi támogatásával megerősítve, az Erdőkért Felelős Államtitkárság irányításában 2021. évben egy monumentális fa emlékkereszt felállítására kapott felkérést a 21 Erdészeti Zrt.mindegyike.

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. ebből az alkalomból a magyar-szerb államhatár közelében, Tompa közigazgatási területén, Felsősáskalaposon állította fel az emlékkeresztet, az egyik legjelentősebb balkáni tranzitútvonal mellett, a tompai határátkelőhelytől mintegy 2 kilométerre található körforgalom környezetében, idős feketefenyőkkel borított buckaoldalban.

A kereszt felavatására 2021. szeptember 7-én 11 órakor került sor.

Ünnepi köszöntőt mondott Sulyok Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója, Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztálya főosztályvezetője.

A keresztet dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg. A műsorban közreműködtek a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola és a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola diákjai.