Elkezdődött a Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Vissza a címlapra
Elkezdődött a Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Elkezdődött a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A felújítás az intézmény épületének energetikai korszerűsítésére irányul. A projekt 302.653.700 Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című pályázati felhívás keretében TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00004 azonosító számon a „Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése" címen benyújtott pályázatával 302.653.700 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatás intenzitása 100%, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósul meg. A projekt célja, az épület hőveszteségének csökkentése, valamint a közintézmény energiagazdálkodásának racionalizálása.

A projekt keretében megvalósuló beruházás a 6000 Kecskemét, Mátyás király körút 46. Hrsz.: 6323/1 szám alatti, meglévő iskolaépület energetikai korszerűsítését érinti.

A fejlesztés eredményeként sor kerül az épület homlokzati nyílászáróinak cseréjére, megtörténik a homlokzati falak utólagos külső oldali hőszigetelése a teljes felületen. Elvégzik továbbá a lapostetők integrált hő- és csapadékvíz elleni szigetelését a teljes tetőfelületen. Hőszivattyús fűtési rendszer kerül kialakításra, valamint a meglévő radiátoros fűtési rendszer felújítása is megtörténik. A tantermekbe légbevezetőket építenek be a szükséges mennyiségű friss levegő biztosítása érdekében. A beruházás egy napelemes rendszer telepítésével, a villámhárító rendszer helyreállításával, valamint projektarányos akadálymentesítéssel is kiegészül.

A felújítás nem csak az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához járul hozzá, de elősegíti, hogy a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése