Elkészült a Hírös Város Tortája

Vissza a címlapra
Elkészült a Hírös Város Tortája

Bemutatták az újságíróknak - és meg is kóstolhattuk - a Kecskemét 650. évfordulójára készült Hírös Város Tortáját. A Kecskemétre jellemző alapanyagokból készült finomságból a nagyközönség a Helyi Termék Ünnepen 2018. szeptember 29-én, szombaton kap kóstolót: akkor 650 szeletet osztanak ki a jelenlévőknek ingyen.

A torta elkészítésének ötletgazdája Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára volt. Az ötlettel megkereste Kecskeméten a Jakó Cukrászda tulajdonosát, Jakó Lajosnét, valamint Lajosmizsén a KissCuki cukrászdát működtető Kiss Zoltán mestercukrászt, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete alelnökét.

A torta elkészítésének feltétele többek között az volt, hogy legyen benne sárgabarack lekvár, aszalt sárgabarack, belga étcsokoládé, jó minőségű barack pálinka (ez persze csak minimálisan a gyerekek miatt), valamint marcipán és karamell.

A tortákat külön-külön készítette el Jakó Lajosné és Kiss Zoltán - ezeket mutatták be ma délután -, majd a két egészen hasonló torta receptjét „összedolgozva, összehangolva" készül el szeptember 29-ére végleges verzióként a Hírös Város Tortája.

A tortákat várhatóan "Kecskemét 650" néven fogják majd mindkét cukrászdában árusítani.

Galéria (12 kép)

Összes kép letöltése