Elkészült a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka (VIDEÓ)

Vissza a címlapra
Elkészült a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka (VIDEÓ)

Elkészült, a sportolók pedig ezekben a napokban, hetekben lakják be, tesztelik az épületet - írta közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. Az új sportcsarnokot a tervek szerint 2021. februárban nyitják majd meg.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatai keretében eddig öt iskola tornacsarnoka újult meg, 2020. végére pedig elkészült a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnoka is.

A Mercedes-Benz Sport Akadémia átadásakor, 2017 nyarán fogalmazódott meg a terv, hogy a Bányai sportcsarnoka legyen a következő sportberuházás Kecskeméten. Az ötletet követte a 2018 áprilisában beadott pályázat, amelyet támogatott a Magyar Kosárlabda Szövetség, valamint Kecskeméti Megyei Jogú Város is. Az önkormányzat a pályázat 30 százalékos önerejét biztosította, de szülők, helyi cégvezetők és támogatók is összefogtak a siker érdekében.

A Bányai Júlia Gimnáziumban a tornaterem mérete 1960 óta nem változott csak a létszám nőtt az iskolában. Most végre méltó tornatermet és sportcsarnokot kapott az Akadémia és az önkormányzat összefogásának eredményeként.

A pályázati összeg: 430 millió Ft volt.

A sportcsarnok 841 négyzetméter alapterületű, 661 négyzetméter sportpadló felülettel készült el.

Az új sportcsarnokban 2 öltöző és 2 szertár létesült.

A csarnok a szabvány méretű kosárlabdapálya mellett röplabda pályának is helyt ad.

A kosárlabda akadémia sportfejlesztési pályázatai lehetőséget biztosítanak az infrastruktúra fejlesztésére, az Akadémia pedig ezeknél mindig egy elvet követ: hogy a kosárlabdázók sportolási körülményeivel együtt a diákok, a kecskeméti fiatalok sportolási minősége is javuljon és együttesen élvezzék a fejlesztések hatásait. A legfontosabbak azok diákok, azok a sportolók, akik élettel töltik meg a sportlétesítményeket a testnevelés órák, az edzések és a mérkőzések, versenyek alkalmával.