Elindultak a refisek kerékpárral Aradra

Vissza a címlapra
Elindultak a refisek kerékpárral Aradra

Október 3-án, hétfőn reggel elindult Aradra a Kecskeméti Református Gimnázium elől a kerékpáros csapat. Ebben az évben a 13 diákot 4 tanár kíséri.

Ünnepélyesen búcsúztatták a kerékpárosokat a gimnázium előtt. Kuti József református lelkész nyitóáhítata után Szenes Mártonné Durucz Anna, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatója köszöntötte a csapatot, majd Kecskemét városvezetése nevében dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő kívánt jó utat az Aradra indulóknak.

Az előzmények: 1998-ban látta vendégül az iskola a Puskás Technikum küldöttségét, és akkor fogalmazódott meg, hogy a következő évben a Kecskeméti Református Gimnázium is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Első alkalommal 1999. október 3-án szálltak nyeregbe a refisek. Azóta már 287 refis diák járta meg a Kecskemét - Tiszaalpár - Csongrád - Szentes - Hódmezővásárhely - Mezőhegyes - Battonya - Arad távot kerékpárral, és rótta le kegyeletét az aradi hősök előtt. 2020-ban a járványhelyzet nem engedte a kerékpártúra megszervezését. Ezért idén csak a 23. túra indul, ami abban is eltér a tavalyitól, hogy ismét októberben kerékpározzák végig a Kecskemét - Arad távot és emlékeznek meg a szabadságharc hőseiről. A mostani csapattal együtt így már 300 fős lesz a képzeletbeli aradi kerékpáros család.

A hétfőn reggeli búcsúztatón a fenntartó egyházközség, az iskola és a kerékpáros emléktúrát támogatók emlékszalagot tűztek arra a koszorúra, amelyet majd október 6-án az aradi vesztőhelyen emelt emlékműnél helyeznek el a kerékpárosok a Kecskeméti Reformárus Gimnázium nevében. Ennek megfelelően a következő intézmények, illetve támogatók szalagja került a koszorúra: Kecskeméti Református Egyházközség, Kecskeméti Református Gimnázium, Kecskeméti Református Általános Iskola, Kecskeméti Református Kollégium Internátusa, Kecskeméti Református Kollégium Konviktusa, Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda, Seres Béla presbiter, KTI Nonprofit Kft, Attila Virágszalon, Fotócenter Stúdió, Bortársaság Borszaküzlet, Tóth Mihály filmnyomó, és a Korte Bt.

Az idei túra résztvevői:

Diákok: Bozó Zsóka, Csuthi Béla, Gudmon János, Horváth Andor, Kakó Lukács, Kis-Juhász Eszter, Kutas Brigitta, Pálfi János, Sinka-Pálinkás Szonja, Sipos Zente, Szabó Emese, Szabó Enikő, Szili Nóra.

Kísérő tanárok: Csizmadia Szabolcs, Dulka Szilárd, Szabados László és Vincze Árpád.

Az útvonal:

Hétfő: Kecskemét-Nyárlőrinc-Tiszaalpár-Csongrád-Szentes-Hódmezővásárhely.

Kedd: Hódmezővásárhely-Tótkomlós-Mezőhegyes-Battonya.

Szerda: Battonya-határ-Arad.

Csütörtök: Arad-Vesztőhely-határ-Kecskemét.  

Galéria (77 kép)

Összes kép letöltése