Elindult Kecskemét csapata a Nemzetközi Gyermek Játékokra

Vissza a címlapra
Elindult Kecskemét csapata a Nemzetközi Gyermek Játékokra

Két év kihagyás után idén ismét megrendezik a Nemzetközi Gyermek Játékokat. Az 54. világjátékok házigazdája Kecskemét testvérvárosa, az angliai Coventry. A kecskeméti sportdelegáció dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő, bizottsági elnök vezetésével 2022. augusztus 11-én, csütörtökön délelőtt indult el a Messzi István Sportcsarnok főbejárata előtti parkolóból. (Fotók: Vincze József)

Kecskemét első ízben 2005-ben éppen Coventry meghívására vehetett részt a 12-15 éves korosztály számára rendezett Nemzetközi Gyermek Játékokon (International Children's Games).

A versenyen való részvétel ugyanis a játékok Szervező Bizottságának meghívása alapján történik, illetve a rendező város lehetőséget kap testvérvárosainak meghívására.

A rendezvényt gyakran emlegetik „Gyermek Olimpia" néven is, mivel külsőségei és eszmeisége megegyezik az olimpiai játékokéval. A játékokon az utóbbi években alkalmanként 40-50 ország 60-70 városa vett részt.

2005 óta Kecskemét tizenhárom nyári és egy téli játékon képviseltette magát. Városunk fiatal sportolói számos aranyérmet és dobogós helyezést szereztek ezeken a nemzetközi versenyeken.

A kecskeméti delegáció összetétele 2022-ben a következő:

Sportág

Leány

Fiú

Létszám összesen

Sportszervezet

 

Atlétika

 

2

2

4

Kecskeméti Sportiskola – Kecskeméti Atlétika és Rugby Club

 

Asztalitenisz

 

1

1

2

Kecskeméti Sportiskola – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

 

Labdarúgás

 

-

8

8

KTE Labdarúgó Akadémia – Kecskeméti Labdarúgó Club

 

Úszás

 

2

2

4

BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club

Galéria (32 kép)

Összes kép letöltése