Elfutott a rendőrök elől a lengyel embercsempész

Vissza a címlapra
Elfutott a rendőrök elől a lengyel embercsempész

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy lengyel férfival szemben, aki pénzbeli juttatás reményében arra vállalkozott, hogy a déli határtól illegális migránsokat a megbízója által megadott helyre szállítja. A vádlott a rendőrök elől megpróbált elfutni, de végül elfogták és most bíróság elé kerül.

A vádirat szerint a lengyel férfi ismertlen személy megbízásából 400-500 Eurós fizettségért arra vállalkozott, hogy Szerbiából Magyarországra illegálisan átszökött migráns személyeket a megbízója által megjelölt helyen felveszi és egy előre megadott helyre szállítja, ezzel segítve a migránoskat abban, hogy a jogszabályi rendelkezések megszegésével Nyugat-Európába jussanak.

A vádlott a szállítás céljára Lengyelországban egy kisteherautót bérelt és azzal 2022. március végén Magyarországra érkezett. Az elkövető 2022. március 31-én éjjel a déli határhoz indult és ott, Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé.

A rendőrök röviddel az elindulás után, Balotaszállás külterületén ellenőrzés alá akarták vonni az elkövető által vezetett gépjárművet. A vádlott azonban a furgonból kiugrott és menekülni kezdett. Szökési kísérlete eredménytelen volt, mivel a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség