Élete végéig börtönben marad a nyárlőrinci prostigyilkos

Vissza a címlapra

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy nyárlőrinci férfit, aki Lakitelek közelében brutálisan meggyilkolt egy prostituáltat, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített.

A táblabíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 37 éves Éberling Józsefet.

A férfi 2010 szeptemberében találkozott először az egyik sértettel, aki prostituáltként dolgozott a 44-es úton, Lakitelek és Nyárlőrinc között egy buszmegállóban. A 18 éves lány háromezer forintért orálisan kielégítette a vádlottat. Október 2-án ismét megállapodtak, de az aktus a férfi potenciazavara miatt nem jött létre. A lány emiatt sértő megjegyzést tett a vádlottra, aki ezért bántalmazni kezdte őt. A dulakodás közben kikerültek a kocsiból, és a férfi gépkocsiemelővel tíznél több ütést mért a fekvő nő fejére. Amikor látta, hogy a nő meghalt, holttestét a közeli erdőbe húzta. Az áldozatot - aki ekkor tízhetes terhes volt - alul lemeztelenítette, majd a kabátjával és egy zsákkal letakarta.

A másik sértett is a 44-es úton dolgozott prostituáltként, rá Kecskemét és Nyárlőrinc között figyelt fel a férfi. 2012 augusztusában a 29 éves nő háromezer forintért orálisan kielégítette a vádlottat. Másnap este is arra járt a férfi, aki elhatározta, hogy megszerzi a lány pénzét. Ismét megállapodtak egy aktusban, de amikor elkezdődött, a férfi elővette az autóülés alá rejtett konyhakést, és többször megszúrta a nőt. Kirángatta a védekezni próbáló, síró sértettet a kocsiból, és újból többször megszúrta, főként a nyakán. A több sebből vérző nő úgy tett, mintha meghalt volna, ezért a vádlott - miután elvette a 18 ezer forintját és a telefonját - otthagyta. Később még egyszer visszatért, hogy ellenőrizze, valóban meghalt-e.

A közvetlen életveszélyes sérüléseket elszenvedő nőnek sikerült eljutnia egy tanyára, ahol segítséget kért.

A vádlott az eljárás során a 2010-es gyilkosságot először beismerte, később azonban tagadta. Második áldozata többszöri megszúrását beismerte, de tagadta, hogy pénzért tette volna, az utolsó szó jogán pedig bocsánatot kért a sértettől.

Az ítélőtábla súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék - a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját 35 évben megszabó - ítéletét. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró indoklásában kifejtette, hogy a társadalom védelme érdekében szükséges a legsúlyosabb büntetés kiszabása az élet elleni bűncselekményeket elkövető vádlottra.

(MTI)