Egysávossá kívánná szűkíteni a kiskörúton a személyautó-forgalmat Lejer Zoltán

Vissza a címlapra
Egysávossá kívánná szűkíteni a kiskörúton a személyautó-forgalmat Lejer Zoltán

Ez lehetne az első lépés a belvárosi zóna tehermentesítésére - véli Lejer Zoltán kecskeméti ellenzéki képviselő, a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság elnöke abban az interjúban, amit az ellenzéki lakájmédiának adott a napokban. (Fotó: baon.hu)

A Kecsup cikkírójának kérdése ez volt: Mi lesz a kiskörúttal? El tudja képzelni, hogy egy sáv legyen csak fenntartva az autók részére, illetve a másodikon buszok, kerékpárok haladhassanak csak?

Lejer Zoltán válasza pedig ez:

Többekben megfogalmazódott már a kiskörút egysávosítása. Ez lehetne az első lépés a belvárosi zóna tehermentesítésére. A nagykörút és a kiskörút közötti részen be lehetne vezetni a hurokrendszerű tömegközlekedést, illetve elsőbbséget adni a kerékpárosoknak, ahogy azt teszik nagyon sok nyugati városban is.

Az ellenzék már az októberi választási kampányban ígéretet tett arra, hogy legelső dolguk a közlekedés javítása lesz Kecskeméten. Ennek részeként mondták már akkor, hogy buszsávokat alakítanának ki a városban. Ezúttal pedig konkrét helyet is megjelölt erre a képviselő: a belvárosi kiskörutat.

Lejer Zoltán szerint előnyt kell, hogy kapjon a tömeg- és a kerékpáros, illetve a biztonságos gyalogos közlekedés. Az autózást vissza kell szorítani a belváros szívében: részükre parkolót kell biztosítani a nagykörút vonalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Facebook: Nem mindenki lelkesedik az ellenzéki képviselő kecskeméti forgalomszervezési ötletéért