Egynyári virágokkal gazdagodik az Érzékelések kertje

Vissza a címlapra
Egynyári virágokkal gazdagodik az Érzékelések kertje

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Gyenes Kertészet felajánlásaként az illatösvényt a télen tönkrement évelő fűszernövények pótlása mellett, 2022. május 4-től, tavaly nyárhoz hasonlóan színes, illatos egynyári virágok is díszítik majd.

A kert újjászületése keretében a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hatodik osztályos diákjai, reggel 9 órától ültetik el a klubtagok által előkészített, mintegy 300 tő növényt.

A Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott és tavaly a városnak átadott kertben a lions mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően a látás védelme és a környezetvédelem is megvalósul a liget létrehozásával, és folyamatos fenntartásával. Az országban egyedülálló kert egyrészt vak, gyengén látó vagy halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert.

Másrészt a gyermek intézmények és a városban élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyben a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan kívánjuk bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat a természet, a játék és a művészet útján.