Egymilliós adományt juttatnak a kórházi bál résztvevői a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak

Vissza a címlapra

Beárnyékolta a kecskeméti báli szezon nyitányának tekinthető Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bál hangulatát a Four Points by Sheraton hotelben, szombaton este a gyermekeket szállító magyar busz olaszországi balesete. A bálozók egy perces néma felállással emlékeztek meg a 16 áldozatról. A báli bevételből pedig 1 millió forintot juttatnak el Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak, illetve az iskolán keresztül a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak.

A bál fővédnöke Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár volt. A védnökök pedig Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízott, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő voltak.

Az elegáns bál ezúttal is jótékony célt szolgált. A bevételből egy olyan épület alapjait kívánják letenni a kórház területén, ami egyfajta klubként, rekreációs központként működne. Amit a kórházi dolgozók szabadidejükben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenységre használhatnának.

A kecskeméti köznyelvben csak „Orvosbálként" emlegetett eseményen idén az est házigazdája Rákóczi Ferenc volt. A Four Points by Sheraton Kecskemét elegáns rendezvénytermében rendezett műsorban pedig fellépett Szabó Ádám zenész-énekes (harmonikás), valamint Gönczi Gábor és a Smile.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította. Erre való tekintettel a Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bálban résztvevő politikusok dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatójának köszöntőjét, majd a vacsorát követően már nem vettek részt a mulatságban, hanem távoztak a Four Points by Sheraton hotelből.

Ez volt a menü:

Menü A:

előétel: mangalica pástétom libamájjal, almás céklasaláta, füstölt kacsa bonbon, francia sajtfánk tökmagos sajtkrémmel töltve.

leves: zöldfűszeres kacsaragu leves.

Menü B:

előétel: zöldség kosárka, almás céklasaláta, francia sajtfánk tökmagos sajtkrémmel töltve.

leves: padlizsán krémleves rizsropogóssal.

Főételek büféasztalon:

Lepényhal feketekagylós fűszeres paradicsomos raguval

Csirkemell sonkával és szárított paradicsommal töltve

Ropogós kacsacomb rozmaringos birsalma mártásban

Köményes mézes malac csülök és comb almaboros párolt káposztával

Vörösboros vaddisznó pofa, comb, oldalas

Pasta station: cukkínis fehérboros penne parmezánnal

Desszertek büféasztalon: sajttorta, gesztenyehab rumos meggyel, málnás sacher, diós epres guba tonkabab mártással.

Éjféli büfé: mini töltött káposzta, friss kenyér.