Egy hét múlva kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál

Vissza a címlapra
Egy hét múlva kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál

A zenetörténet egyik legjelentősebb alakjának szülővárosában megrendezett Kodály Művészeti Fesztivál 2022 10 napon át tartó koncertsorozattal, több mint 9 helyszínen, számos magyar és külföldi zeneművésszel, zenekarral és kórussal hirdeti azt, amiben Kodály Zoltán hitt: „A zene mindenkié!"

A fesztivál nyitónapján, 2022. július 18-án, hétfőn 19 órakor a Nemzeti Ifjúsági Kórus közreműködésével, Erdei Péter vezényletével felavatják a HA Kulturális Központ Kodály Termét, ahol ezt követően fotókiállítás nyílik a Magyar Fotográfiai Múzeum válogatott Kodály-képeiből. Majd este 20 órakor a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tart nyitókoncertet, Andreas Ottensamer klarinétművész, karmester közreműködésével. A fesztivál zárókoncertjét 2022. július 29-én, pénteken 21 órakor rendezik Kecskemét főterén "Szentivánéji álom - atmoszférakoncert" címmel, melyen közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, és a Kecskemét City Balett. Vezényel: Hollókői Huba.

A Kodály Művészeti Fesztivál 10 napon át tartó koncertsorozatán, több mint 9 helyszínen számos hazai és külföldi művész lép majd fel. A leggyönyörűbb dallamok, világszerte elismert zeneművészek, kiállítások, templomi hangversenyek és szabadtéri atmoszférakoncertek a programban.

A koncerteken kívül lesz majd a fesztiválon egy úgynevezett "Kodály Pont" is, ami már 2021-ben is nagy sikert aratott. Ez a szervezők szándéka szerint pont az a hely, ahol néhány percig bárki zenélhet, bármilyen műfajban, függetlenül attól, hogy magabiztos profi vagy lelkes amatőr. S aki nem tudja a zene univerzális nyelvén kifejezni a gondolatait az elmondhatja élőszóban is a zenével kapcsolatos élményeit-emlékeit-benyomásait. A Kodály Pont 2021. július 18-30. között minden nap 18:30-tól 19:30-ig rövidebb-hosszabb performanszokkal várja a Deák Ferenc téren a Hírös Agóra előtt a vállalkozó kedvű zenerajongókat, akik szeretnék megmutatni tudásukat az érdeklődőknek vagy megosztani gondolataikat az arra járókkal.

A fesztivál teljes programja: www.kodaly-muveszeti-fesztival.hu

A teljes programot a szervezők 2022. július 12-én, kedden sajtótájékoztató keretében ismertetik.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése