Egészségügyi Workshopot rendezett a Városi Szociális Közalapítvány

Vissza a címlapra
Egészségügyi Workshopot rendezett a Városi Szociális Közalapítvány

A Városi Szociális Közalapítvány a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02151 azonosítószámú „Közösen, felelősséggel egymásért" című projekt keretében 15 fő részvételével rendezte meg Egészségügyi Workshopját 2022. május 11-én, szerdán. A workshopon a mentális egészség fontosságáról a szívrendszeri betegségek következményeiről és a megelőzés lehetőségeiről cseréltek tapasztalatot a résztvevők. (Fotók: Vincze József)

Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy a megbeszélésen az egészségügy feladatellátás helyzete és fejlesztési lehetőségei kerülnek megvitatásra.

Kecskemét egészségügyi szakemberei a találkozón értékelték a lakosság egészségügyi állapotát az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Egészségfejlesztési Iroda és Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Társadalompolitikai Osztálya által készített 2021-2026 évekre szóló Kecskeméti Járás Egészségterve alapján.

A szakemberek a gyermekkori túlsúllyal kapcsolatos egészségügyi problémák növekedésének csökkentési lehetőségeit vitatták meg és felhívták a figyelmet a covid okozta traumák kezelésének fontosságára a szociálisan hátrányos helyzetű családok esetében. A résztvevők javasolták a gyermek és felnőttkori szűrések ösztönzését, népszerűsítését, az egészségfejlesztési ismeretek átadásának fontosságát.

A workshop a szeptemberben tervezett szakmai konferencia előkészítése volt melynek témája a kecskeméti egészségügyi és szociális feladatellátás jövője lesz.

Galéria (21 kép)

Összes kép letöltése