Dr. Parragh László tartott előadást az iparkamara kecskeméti küldöttgyűlésén

Vissza a címlapra

Küldöttgyűlést tartottak 2022. május 17-én, kedden a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában. Melyen részt vett és előadást tartott dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is. (Fotó keol.hu / Kovács Réka) 

Dr. Parragh László az előadásában, valamint az azt követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormányzat és a kamara együttműködése jó, a kölcsönös bizalmon alapuló. Hozzátette, hogy nyílván vannak köztük viták, ugyanakkor van egy több szintű, nagyon erőteljes, őszinte párbeszéd is.

- Egy „normálisan működő országban" a kormányzatnak érdeke a gazdaság meghatározó szereplőivel való együttműködés - mondta a kamara elnöke. - Miként a gazdaság meghatározó szereplőinek is érdeke a kormányzattal való együttműködés. A szembenállás tehát nem lehet opció. Egyik szereplő sem lehet hosszú távon ellenzékben. Meggyőződésem, hogy hosszú távon kormányozni sikeresen csak sikeres gazdasággal lehet, ami fordítva is igaz. Gyenge, alkalmatlan kormánnyal nem lehet tartósan sikeres gazdaságot építeni.

Az MKIK elnöke hozzátette, hogy a kereskedelmi és iparkamara egy hálózat. Ami egyúttal az óriási előnye is. A területi kamarák közvetlen kapcsolatban vannak a vállalkozásokkal, és tőlük közvetlenül kap információkat a kamara Budapesten. Ezeket az információkat pedig továbbítani tudják, valamint megpróbálják érvényesíteni a döntéshozók felé.

- Hozzáteszem, hogy sikeresen! Jellemzően ugyanis elfogadják a javaslatainkat: hosszan sorolhatnám azokat, amelyek elfogadott a kormányzat - hangsúlyozta dr. Parragh László. - Így azután néha rosszul is érzem magam attól, amikor néhányan kifogásolják, hogy ötezer forinttal hozzá kell járuljanak a kamara működéséhez. Miközben, hogyha valaki kiszámolja, hogy például az iparűzési adó felezésével mennyi pénz maradt a cégénél, vagy a vállalkozásokat sújtó adók tekintetében a kamarának köszönhetően menyit takarított meg, akkor nem ötezer forintról beszélünk.

A küldöttgyűlés végén a XV. Szakma Sztár Fesztiválon sikeresen szereplő 14 Bács-Kiskun megyei diákot és felkészítő tanáraikat köszöntötték dr. Parragh László és Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.