Döbbenet: a börtönben is „dolgozott” a telefonos csaló

Vissza a címlapra
Döbbenet: a börtönben is „dolgozott” a telefonos csaló

Szinte képtelenségnek tűnik a hír: a márianosztrai börtönből mobiltelefonon hívott fel a szélhámos egy kiskunfélegyházi, valamint egy kecskeméti nőt és egy derecskei férfit, akiktől összesen 270.000 forintot csalt ki. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti ügyészség is vádat emelt ellene.

A 31 éves budapesti férfi 2014 februárja és 2016 szeptembere között jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte a Márianosztrai Fegyház- és Börtönben, több korábbi csalása miatt.

A vádlott a börtönben ismeretlen módon hozzájutott egy mobiltelefonhoz. Ezzel 2016. április 9-én felhívott egy kiskunfélegyházi nőt és valótlanul egy telefontársaság képviselőjének adta ki magát. A csaló elhitette a nővel, hogy a társaság nyereményjátékában nyert 120.000 forintot, melyhez úgy juthat hozzá, ha bankautomatán keresztül feltölt 15.000 forintos összegeket egy telefonszám egyenlegére.

A becsapott sértett még aznap hat alkalommal összesen 90.000 forintot töltött fel egy bankautomatánál a vádlott által megnevezett telefonszám egyenlegére. A csalással okozott kár nem térült meg, a sértett kérte a kára megtérítését.

A vádlott ugyanezzel a módszerrel 2016 márciusában egy kecskeméti nőtől és egy derecskei férfitől 100.000, illetve 80.000 forintos összegeket csalt ki. E cselekmények miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség is vádat emelt 2017 áprilisában a csalásokat üzletszerűen elkövető férfi ellen a Kecskeméti Járásbíróságnál.

A más ügyben jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a Kiskunfélegyházi Járásbíróság egyesítse az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság előtt folyamatban lévő büntetőügyhöz.