Digitális Tudásközpont nyílt a Rákóczi úton

Vissza a címlapra
Digitális Tudásközpont nyílt a Rákóczi úton

Megnyílt Kecskeméten 2022. április 1-jén a Digitális Tudásközpont, a Rákóczi út 14-ben. A már korábban is működő Digitális Jólét Program Pontok tapasztalatait felhasználva 6 vidéki városban alakítanak ki ilyen tudásközpontokat, melyek felszerelését, kialakítását, szakmai támogatását és koordinációját a Digitális Jólét Program látja el. A magyarországi hat beruházás értéke összesen 2,4 milliárd forint.

A kecskeméti megnyitón részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelötje, Engert Jakabné alpolgármester, valamint Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Mint a megnyitón elhangzott, a XXI. század legmodernebb vívmányaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Rákóczi úti Digitális Tudásközpontban, ahol többek között a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció vagy a mesterséges intelligencia témaköreibe is bepillantást nyerhetnek.

Az iskolák számára szervezett díjmentes órákon a tanulók megismerhetik Bodrit, a robotkutyát; kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat, és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek.

A Digitális Tudásközponthoz forduló fiatalok a jövőben a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével felmérhetik készségeiket és kompetenciáikat. Az elemzés eredményei olyan pályaorientációs javaslatot alapoznak meg, amelynek köszönhetően a tervezésben résztvevő pályakezdő a számára ideális karriert tervezheti meg. A fentieken kívül a Digitális Tudásközpont nem csak a gyerekek, hanem a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül, hiszen a digitális kultúrával való ismerkedés és az abba való integráció nem lehet korfüggő.

Ebben az évben Magyarországon 6 településen nyitnak, illetve nyitottak már Digitális Tudásközpontot: a kecskeméti mellett Kaposváron, Nyíregyházán, Békésen, Oroszlányban és Veszprémben.

Galéria (38 kép)

Összes kép letöltése