Csökkent a gyorshajtók száma, azonban az ittas vezetőké növekedett Bács-Kiskun vármegyében

Vissza a címlapra
Csökkent a gyorshajtók száma, azonban az ittas vezetőké növekedett Bács-Kiskun vármegyében

Az előző héten csökkent a gyorshajtók száma, azonban az ittas vezetők száma nőtt. Emellett 87 olyan sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem álltak meg a STOP táblánál.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyven anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. 18 olyan karambol volt, amely sérülést eredményezett; ezekben a balesetekben nyolcan súlyosan, további tíz ember pedig könnyebben sérült. Az ittas vezetők száma a korábbi időszakhoz képest ismét növekedést mutat, ugyanis az egyenruhások előző héten 29 olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Előző héten csökkenő tendenciát mutatott a gyorshajtók száma. A hétfőtől vasárnapig tartó időszakban 737 sofőr lépte túl a megengedett sebességhatárokat, ami 151 gyorshajtóval kevesebb, mint az ezt megelőző héten. Akadt azonban most is olyan sofőr, aki a megengedett sebességhatár több mint kétszeresével közlekedett. Őt Kiskőrös belterületén fülelték le, amint 50 km/h helyett 110 km/h-val hajtott. A sofőr 130.000 forint összegű pénzbírságra számíthat, ha megállították volna 6 büntetőpontban is részesül.

A vármegye közlekedési szakemberei - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében - több alkalommal szerveztek akciót az ittas vezetők kiszűrése érdekében. Emellett vármegyeszerte fokozott rendőri ellenőrzést tartottak, amely keretében azokat a közlekedőket is figyelték, akik nem álltak meg a STOP táblánál. Ennek eredményeként 87 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a részükre kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla utasítását.