Családi nap keretében rendeztek gyermekfelvonulást és jubileumi mózeskosár átadást

Vissza a címlapra
Családi nap keretében rendeztek gyermekfelvonulást és jubileumi mózeskosár átadást

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület idén is megrendezte hagyományos, Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozatát, amely ezúttal a Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként és támogatásával megvalósuló Családi nap keretében zajlott 2023. szeptember 16-án, szombaton, Kecskeméten. (Fok: Szamler Roland)

A számos civil szervezet és intézmény, valamint a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló Gyermekeink a kincseink programsorozattal a szervezők a gyermekvállalás fontosságára kívánták ráirányítani a figyelmet.

A közel kilencven éve, 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa" jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház elől induló gyermekfelvonulásához 2023. szeptember 16-án, szombaton 16 órakor a babakocsik mellett ismét várták a kismotorral és futóbiciklivel érkező gyermekeket és családjaikat is, és ezúttal is díjazták a legszebben feldíszített babakocsikat.

A felvonulás előtt, 14 és 16 óra között a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola diákjai, a Hírös Családmentor Egyesület és a Ciróka Bábszínház közreműködésével közös babakocsi díszítésre várták a családokat a Kossuth-szobornál.

A kecskeméti Univer Cégcsoport támogatásának köszönhetően az első 200 regisztrált, felvonuláson résztvevő gyermek 100 százalékos gyümölcsitalt kapott a Kossuth-szobornál.

A főtérre érkező menet résztvevőit az egyházak képviselői megáldották, majd a szervezők átadták a legszebben feldíszített babakocsiknak járó díjakat.

A család fontosságát hirdető programot, a Mózeskosár körbejár elnevezésű kezdeményezést 2013 augusztusában indította útjára a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, és azóta évente két alkalommal, decemberben, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan, valamint augusztusban, a Hírös Hét Fesztivál részeként valósították meg. Kérésük mindössze annyi volt a megajándékozottakhoz, hogy hat-nyolc hónap után, amikor már nincs rá szükségük, keressenek rokonaik, barátaik körében egy olyan családot, amely szívesen fogadja és használja a vesszőből font kosarat. Így jár a mózeskosár körbe, körbe...

A kezdeményezés keretében, a szervezet munkatársai az eddigi 19 átadó ünnepségen 190 családot ajándékoztak meg, és így 190 mózeskosarat adtak át. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a huszadik, jubileumi átadó ünnepség keretében is megajándékozott 2023-szeptember 16-án tíz kecskeméti újszülöttet és családját egy-egy mózeskosárral, a hozzá tartozó babakelengyével és vásárlási utalvánnyal.

Galéria (59 kép)

Összes kép letöltése