Családi nap a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Családi nap a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Harmadik éve rendezi meg a Kecskeméti Református Általános Iskola az Újkollégium udvarán a családi napját. Az idei programot szombat délután szervezték meg az iskolában: ezúttal is nagy sikert aratva.

Dr. Szabó Ildikó igazgatói köszöntője után a vidám délutánt az idén 30 éves Kecskeméti Városi Fúvószenekar nyitotta meg. Majd az iskola 1. és 2. évfolyamosai alkotta Csipkebogyó néptánccsoport Nagy Erika vezetésével népies játékokat, énekeket, táncokat mutatott be. A tanulók közül többen szabadidejükben Wing Tsun kung-fu tanfolyamra járnak: mostani bemutatójukat Marosi Tamás vezette. Kökény Beáta és Iványosi Szabó Lilla 6.d osztályos tanulók musical részleteket énekeltek, Sánta Zea, és Budai Máté 2. évfolyamos tanulók pedig szalontáncokkal szórakoztatták a megjelenteket. Végül az Andrássyné Dolog Éva tanítónő által betanított ugrókötél csoport produkciója zárta a programok sorát.

Közben az udvaron az iskola osztályai saját készítésű finom falatokat, italokat, kézműves tárgyakat, ötletes szolgáltatásokat kínáltak egymás számára. A szülők felajánlásaiból érkezett tombolatárgyak sorsolása izgalmat, a nyeremények viszont örömet jelentettek a gyerekek számára. Szülők és osztályfőnökök, az iskola pedagógusai közötti kötetlen beszélgetések alkalma is volt ez a szombat délután.

A közösségformáló alkalom ötletgazdája Szabó Katalin, az iskola könyvtáros-tanára, akinek munkáját segítette Farkas Dóra tanító. A technikai előkészületekben és lebonyolításban köszönet illeti az egyházközség szolgáltatási munkatársait.

(Fotók: keol.hu / Farkas Dóra / az iskola tanárai)