COVID-19: A Kecskeméti Szent László Lions Club újabb adományai

Vissza a címlapra

A klubtagság úgy döntött, hogy ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett egészségügyi, szociális és oktatási területen dolgozóknak.

Első körben - a járvány tavaszi kezdetekor - 1.000 szájmaszkot adományoztak a kórház sürgősségi beteg ellátó osztályának, majd folytatva a segítségnyújtást két ütemben újabb adományok átadására került sor a kórház dolgozói részére. Mindennapjaik megkönnyítéséhez védőeszközöket, szendvicssütőket, kávéfőzőket, mikrohullámú sütőket és hűtőszekrényeket adományoztak a számukra. Majd egy hétfős egészségügyi dolgozói családot támogatott a klub, így összesen több mint 2 millió forintot fordítottak adományokra tavasszal és nyáron.

Most újabb intézmények dolgozóinak és ellátottjainak nyújtott segítséget a klub: ózongenerátorokat vásároltak. December 18-án adták át az első ózongenerátort a Karol Wojtyla háznak. A második készüléket pedig az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye számára adták át.

A harmadik és a negyedik generátor a tanítási szünetet követően januárban talál gazdára. Ezeket a készülékeket a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Juhar utcai Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai kapják.

*   *   *

A Kecskeméti Szent László Lions Club 23 éve alakult meg, jelenleg 23 tagja van. Céljai: önzetlen segítséget nyújtani a sérült, (első sorban látás sérült), beteg, elesett, embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül. Továbbá a tehetségek támogatása, a fiatalok érzékenyítése, önkéntes munkákba való bevezetése valamint a környezet védelme. Feladatai közé tartozik a katasztrófák, jelenleg a járvány elesettjei és a védekezésben helytállók támogatása is. A klubtagok önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat és anyagi lehetőségeiket jószolgálati tevékenységre fordítsák.