Burián Katalin a 24. helyen végzett Kazanyban

Vissza a címlapra
Burián Katalin a 24. helyen végzett Kazanyban

Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti Kazanyból - Hosszú Katinka 200 méter háton a legjobb időeredménnyel biztosította helyét a délutáni folytatásban a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki napján. A kecskeméti Burián Katalin - Törös Károly tanítványa - a futamban 2:12.96 másodperccel a kilencedik lett, az összesítésben pedig a 24. helyen végzett.

A délelőtti előfutamokban a magyarok közül elsőként Takács Krisztián lépett a rajtkőre. A 29 éves sprinter kedvenc számában, 50 méter gyorson indult, és 22.21 másodperces idővel összesítésben a nyolcadik helyen jutott az elődöntőbe.

Takács a futamot követően elmondta, ahogyan tervezte, sikerült is egy levegővételre végig úsznia a távot, s ugyan szokásához híven átlagosan rajtolt csak, a fal a végén jó jött ki neki, amely megnyugtató számára. Hozzátette, még kicsit érződött a mezőnyön az "álmosság", így a folytatásban várhatóan mindenki gyorsul majd.

Őt a 18 esztendős Szilágyi Liliána követte volna, de a 200 méter pillangó hetedik helyezettje rosszul érezte magát, így 50 méteren végül nem állt rajthoz.

Női 200 méter háton Hosszú Katinka és Burián Katalin ugyanabban a futamban indult. A Kazanyban 200 méter vegyesen hétfőn világcsúccsal aranyérmes Hosszúnak kimondott célja, hogy megdöntse Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25. óta fennálló 2:06.62 másodperces országos csúcsát, amely 2008 februárjáig világrekordként élt. Ehhez már az előfutamban közel került, ugyanis 2.07.17 perces ideje pályafutása második legjobbja.

Hosszú a célba érkezést követően elmondta, teljesítette tervét, jót tett neki a csütörtöki pihenés, és bőven maradt még benne tartalék a délutáni elődöntőre. Hosszú összesítésben több mint fél másodperccel előzte meg a második, címvédő és világcsúcstartó amerikai Missy Franklint.

A futamban Burián Katalin 2:12.96 másodperccel a kilencedik lett, s összesítésben a 24. helyen végzett.

Burián Kata ezt üzente szurkolóinak a Facebookon:

"És túl vagyok életem első világbajnokságán...! Nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben tapasztalatlanul is 24. lettem úgy, hogy nem tudtam végig csinálni az egész szezont. Nagyon várom az olimpia évét! Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a támogatást nagyon sokat jelentett."

(MTI / keol.hu)