Bűnmegelőzés a Vadkerti-tónál

Vissza a címlapra
Bűnmegelőzés a Vadkerti-tónál

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai a vagyonbiztonságról és az évszak jellemző bűncselekményeiről beszélgettek az érdeklődőkkel.

Soltvadkerten 2022. július 30-án rendezték meg a IV. Vadkerti-tó Futóverseny és Triatlon-t. Az eseményre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakelőadói a „Házhoz megyünk! – Biztonságban Magyarországon 2022.!” komplett prevenciós programmal települtek ki.

A rendezvény időtartama alatt a mintegy 1000 résztvevő és érdeklődő számára a bűnmegelőzési szakemberek hasznos tanácsokat adtak a nyári vagyonbiztonság erősítése érdekében, illetve az időszakra jellemző különböző trükkös módszerekkel elkövetett lopások, csalások eseteiről, azok megelőzésének lehetőségeiről.

Az országos rendőrségi prevenciós program keretében az óvodás és iskolás korosztály számára a szakemberek a nyár veszélyei, állatvédelem és baleset-megelőzés tárgyú, főként interaktív foglalkozásokat tartottak. Szó esett a fürdőzés veszélyeiről, valamint a strandra vitt értékek biztonságos elhelyezéséről is.

Néhány javaslat a vízparti lopások megelőzése érdekében:

- Strandoláshoz csak annyi értéket és készpénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges!

- Értékeit a fürdőhelyen ne hagyja őrizetlenül!

- Amennyiben rendelkezésre áll, használjon értékmegőrzőt!

- Gépkocsiban látható helyen ne hagyjon értéket!

- Lopás esetén azonnal értesítse a fürdőhely személyzetét, a helyi biztonsági szolgálatot, a rendőrséget!