Bódi Bence és Varga Rebeka az Univer Capsicum Clubjában

Vissza a címlapra
Bódi Bence és Varga Rebeka az Univer Capsicum Clubjában

Az Univer Capsicum Clubjában Tamás legújabb vendégei Bódi Bence és Varga Rebeka voltak, akikkel Halloweenre Denevér csirkeszárnyat, Hokkaido tök pürét és Vérmártást készített.

Denevér csirkeszárny recept

Hozzávalók:

2 kg három ízületes csirkeszárny

Univer Black Edition majonéz fokhagymával 400 g

só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg alaposan, majd locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd alaposan kend be az Univer Black Edition majonézzel. Hagy a pácban 1 éjszakára.
Sütés:

Pácolás után süsd meg a szárnyakat 30-40 percig 190°C-on.

Hokkaido tök püré recept

Hozzávalók:

1 közepes Hokkaido tök (kb. 1-1,5 kg)

1-2 evőkanál olívaolaj

fél tubus (80g) Univer vöröshagymakrém

150g vaj

3 dl narancslé

só, bors, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés:

A tököt mosd meg alaposan. A Hokkaido tök héját nem kell meghámozni, mert puha és ehető.

Vágd félbe, kanalazd ki a magokat, majd vágd fel nagyobb kockákra vagy szeletekre.

Főzés

Tedd a tökdarabokat a serpenyőbe.

Locsold meg egy kevés olívaolajjal, add hozzá az Univer vöröshagymakrémet és a fűszereket. Miután elkezd puhulni tedd bele a vajat és öntsd bele a narancslevet. Főzd puhára a tököt.

Pürésítés:

Hagyd egy kicsit hűlni, majd a sült tökdarabokat tedd egy turmixgépbe vagy használd botmixert.

Vérmártás recept

Hozzávalók:

1 üveg Univer málnalekvár

1 üveg Univer chili szósz

Elkészítés:

Az Univer málnalekvárt szűrön passzírozd át majd keverd össze az Univer chili szósszal.