Bódi Bence és Varga Rebeka az Univer Capsicum Clubjában

Az Univer Capsicum Clubjában Tamás legújabb vendégei Bódi Bence és Varga Rebeka voltak, akikkel Halloweenre Denevér csirkeszárnyat, Hokkaido tök pürét és Vérmártást készített.
Denevér csirkeszárny recept
Hozzávalók:
2 kg három ízületes csirkeszárny
Univer Black Edition majonéz fokhagymával 400 g
só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg alaposan, majd locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd alaposan kend be az Univer Black Edition majonézzel. Hagy a pácban 1 éjszakára.
Sütés:
Pácolás után süsd meg a szárnyakat 30-40 percig 190°C-on.
Hokkaido tök püré recept
Hozzávalók:
1 közepes Hokkaido tök (kb. 1-1,5 kg)
1-2 evőkanál olívaolaj
fél tubus (80g) Univer vöröshagymakrém
150g vaj
3 dl narancslé
só, bors, rozmaring, kakukkfű
Elkészítés:
A tököt mosd meg alaposan. A Hokkaido tök héját nem kell meghámozni, mert puha és ehető.
Vágd félbe, kanalazd ki a magokat, majd vágd fel nagyobb kockákra vagy szeletekre.
Főzés
Tedd a tökdarabokat a serpenyőbe.
Locsold meg egy kevés olívaolajjal, add hozzá az Univer vöröshagymakrémet és a fűszereket. Miután elkezd puhulni tedd bele a vajat és öntsd bele a narancslevet. Főzd puhára a tököt.
Pürésítés:
Hagyd egy kicsit hűlni, majd a sült tökdarabokat tedd egy turmixgépbe vagy használd botmixert.
Vérmártás recept
Hozzávalók:
1 üveg Univer málnalekvár
1 üveg Univer chili szósz
Elkészítés:
Az Univer málnalekvárt szűrön passzírozd át majd keverd össze az Univer chili szósszal.