Betörte a kecskeméti óraszalon kirakatát

Vissza a címlapra
Betörte a kecskeméti óraszalon kirakatát

Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök, azzal a 31 éves helybélivel szemben, aki közel két tucat órát zsákmányolt.

Mint arról korábban hírt adtunk, egy biztonsági őr észrevette 2023. november 30-án hajnalban, hogy az egyik kecskeméti óraszalon kirakatát betörte valaki az éjjel. A történtekről egyből értesítette a rendőröket, akik a helyszínre siettek. Kiérkezésükkor a szaküzlet tulajdonosa várta őket, aki felmérte, hogy közel 400.000 forintos kárt okozott az elkövető. A sértett később pontosította az eltűnt karórák számát, ami összesen 18 volt.

A nyomozók megállapították, hogy az üveget egy kukával törte be a tolvaj. Az esetet rögzítette egy közeli kamera, amit elemezni kezdtek a rendőrök. A felvételen szereplő személy ugyan megpróbálta eltakarni az arcát a kabátjának a gallérjával, de nem volt ismeretlen a rendőröknek, korábban többször folyt ellene eljárás ezért igyekezete ellenére is hamar azonosították.

A 31 éves tolvajt december 7-én elfogták, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök pedig kezdeményezték a letartóztatását. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték és megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.